Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Bästa guacamolen

Bästa guacamolen

  • av

Bästa guacamolen

Guacamole är en supergod röra som verkligen kräver noll matlagningsskills. Det är väl visserligen snäppet enklare att köpa en färdig burk i butiken, men om du bara pallar att plocka några separata råvaror så klarar du detta. Det blir dessutom tusen gånger godare än den färdigköpta.

Ingredienser:

  • 5 stycken avokado
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 msk färskpressad limesaft
  • 1 tsk chiliflakes
  • salt och peppar efter smak

Gör så här:

Dela och kärna ur avokadon. Pressa limen. Skala och hacka en vitlöksklyfta. Gröp ur fruktköttet ur avokadon med en sked och lägg alla ingredienserna i en skål och mixa med en stavmixer tills du får en jämn konsistens. Smaka av med salt, peppar och lime.

Servera med din mexikanska rätt eller som dip till nachochips.

Guacamole – här till fisktacos

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *