Hemgjord salsa
Under flera år har vi försökt hitta det bästa salsareceptet, och nu har vi nog landat i vår favorit. Den är plättlätt, och går att göra både med tomat i burk och färsk tomat. Vi föredrar färsk koriander, men har också vid något tillfälle haft torkad koriander i. Allt verkar funka!
Ingredienser:
- 3 stora färska tomater eller en burk krossade tomater (400g)
- 0,5 rödlök
- 2 msk hackad koriander
- 3 msk inlagd och skivad jalapeño
- 2 msk limesaft (gärna färskpressad, men det funkar med sådan på flaska också)
- 1-2 msk vinäger
- salt, peppar, chiliflakes
Gör så här:
Hacka tomat, lök, koriander och jalapeño smått och lägg i en kastrull och häll över limesaften. Låt koka tills allting är mjukt och salsan inte är vattning. Smaka av med salt, peppar, chili och vinäger.
Du kan också lägga till vitlök, persilja och/eller tabasco efter humör.
Efter att ha hittat denna goda och lättgjorda variant som dessutom går att få god med “det som finns hemma”, så finns det inte längre någon anledning att köpa salsa på burk i affären. Najs, va?