Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Mina 5 bästa öppna förskolor

Mina 5 bästa öppna förskolor

Under föräldraledigheterna hängde jag och barnen mycket på olika öppna förskolor.  Att rubriken lyder “5 bästa öppna förskolor” är så klart helt subjektivt. Jag har inte varit på alla och min åsikt är självfallet inte absolut. Men se det mer som tips på vägen om du bor i centrala Stockholm!

Mia gick litegrann på öppna förskolor sin första termin som föräldraledig, men trivdes aldrig med grejen. Jag har tvärt emot alltid trivts och träffat goda vänner där. Så olika kan man ju vara!

Mina 5 bästa öppna förskolor:

  1. Högalids öppna förskola – Södermalm – För mig var Högalids öppna förskola bästa stället. Den drivs av Högalidskyrkan. Det är en sång under sångstunden som har med Gud att göra och ibland ber de “Gud som haver”. Om du av någon anledning har mycket har svårt för sammanhang med koppling till kyrkan så får göra en bedömning om detta ändå kan vara något för dig. Av alla olika öppna förskolor jag varit på har dessa godast fika. Förskolan har öppet flera gånger i veckan och har några grupper som är riktade till föräldrar med barn mellan 0-10 mån (övriga grupper 0-5 år). De gör även roliga utflykter ibland och har med viss regelbundenhet  barn/babygudstjänster i S:t Ansgarskapellet. 
  2. Björns trädgårds öppna förskola – Södermalm – Björnsan är en annan favorit. Sångstunderna är okej, de har bra med leksaker och ordnar roliga kreativa pysselaktiviteter för barn i alla åldrar (som måla, lera mm). Öppna förskolan drivs av Stockholms stads parklek (samma som Skånegläntan, Bleckis mm) och behöver du lite frisk luft finns Björns trädgårds lekpark precis utanför.Själva “fenomenet” Björd trädgård är väl inte sådär jättefräscht, men a-lagarna runt hörnet. Men öppna förskolan är en liten fredad zon, och en oas för en sällskapsjuk föräldraledig. 
  3. Luma öppna förskola – Hammarby sjöstad – Jag har inte varit på Luma öppna förskola så många gånger på grund av att det är lite långt hemifrån, men de har väldigt fint och roligt. Dessutom är öppna förskolan granne med både Luma bibliotek, Lumaparken och mitt i smeten i Hammarby sjöstad. Åk dit med tvärbanan, buss eller färjan över från Barnängen brygga på Söder eller Henriksdalsbryggan.
  4. Skånegläntans öppna förskola – Södermalm – Skånegläntans öppna förskola drivs som sagt var av parkleken. Sångstunden är utomhus sommartid (om det inte är riktigt dåligt väder) och sedan kan en leka/äta/byta blöja inomhus eller leka i parken utomhus. Har du större barn kan du även låna boll, bandyklubba eller annat. På fredagar kl. 12 tänder de även en grill där du kan köpa korv med bröd för en liten slant eller grilla något eget.
  5. Liljeholmens öppna förskola – Liljeholmen – Bor du mer åt väster så är kanske liljeholmens öppna ett alternativ. Kan vara ganska fullt, men är en rolig plats att vara. Har du BVC bredvid är det ännu smidigare. Förskolan ligger mitt i Liljeholmen köpcenter så om lillen somnar kan du passa på att shoppa/handla/luncha.

Vilka är era bästa tips? I och utanför Stockholm så klart!

1 kommentar till “Mina 5 bästa öppna förskolor”

  1. Jag har varit på den i Husby med ett systerbarn när jag bodde där! Jättetrevliga människor, tyvärr väldigt långt från stan och där jag bor nu. Men konceptet är så himla smart med öppna förskolor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *