Dominikansk matvecka
En läsare tipsade om Dominikanska republiken som tema för våra matveckor. Och vi är ju inte dem som bangar! Dominikanska republiken ligger i Västindien och upptar två tredjedelar av ön Hispaniola. Den sista tredjedelen upptas av Haiti. Matkulturen består av både spanska och afrikanska influenser men har också inslag från Mellanöstern. Ursprungsbefolkningen Taino har också gjort stora avtryck i den moderna matkulturen.
Här är vår Dominikanska veckomatsedel:
Torskfärsbiffar (även om vi kommer använda icke-insaltad torsk) och äta med potatisklyftor och en kall creme fraiche-sås.
Kyckling i ugn med ris och en salsa.
Pumpasoppa med ingefära och bröd.
Matbanans-biffar i hamburgerbröd och hamburgertillbehör.
Bananpannkaka med honung och mango.
Salamigryta med cornbread
Ris med svarta bönor och fläsk
Låter det gott? Har du någon erfarenhet av mat från Dominikanska Republiken? Berätta!