Portugisisk matvecka
“Har vi haft portugal?” frågade vi varandra en kväll. Vi minns knappt längre vilka länder vi besökt i vår matresa. Men portugal har vi faktiskt inte haft än, så det blev det! Portugisisk mat är lik medelhavsmaten men med inslag från de länder som Portugal haft som kolonier. Och mycket fisk.
Inbakad chorizo
Grönsakssoppa och till dessert en slags crumpet
Ugnsgratinerad fisk med potatis
“Eggs nest” men vi kör med soltorkade tomater istället för bacon.
Vi vill egentligen ha mer vegetatiska rätter i våra matveckor, men det var jättesvårt att hitta vegetariska/veganska portugisiska recept med kravet att det också ska vara något som våra barn kan tänkas äta. Så vi valde den enklare vägen den här gången, mycket pasta och mycket fisk. Det blir gott! Vi hittade också det som verkar vara det mest typiska portugisiska bakverket, pasteis de nata. En smördegsbotten och bakad vanlijkrämsfyllning. Det blir vårt lördagsfika!