Japansk matvecka

Japansk matvecka

Vi har haft perioder när vi lagat mycket japanskt. Vi har gjort en hel del sushi och även varmrätter tidigare. Barnen har totalratat kallt ris och rå fisk hittills, så det har däremot inte varit mycket japanskt de senaste åren. Men nu! Nu ville Wollmar hemskt gärna äta Sushi, eftersom Alex the Lion äter det i filmen Madagaskar – ”säsongens film” enligt våra barn. De kollar på den varje fredag när vi har filmkväll och popcorn. Vi får väl se om barnen kommer gillar japansk mat, men för oss vuxna vattnas det redan i munnen…

Bildresultat för japanese flag

Så här blir vår japanska matplanering.

Ris- och köttbollar

Teriyakikyckling med ris

Stekt ris med edamamebönor.

Sushi

Ramen

Fredagsgott för oss vuxna, tråkmånsarna till barn får väl äta nudlar och vad de kan tänkas äta till… 😉

Tofupannkakor med sylt och/eller färska bär

Vi insåg att det finns SÅ SJUKT MYCKET god japansk mat när vi letade recept, men många innehöll också ingredienser som kan ha varit svåra att få tag på. Det här blir nog ändå en bra matvecka! Jag tror nog att vi återkommer till Japan vid ett senare tillfälle!

 

Previous

Next

One Comment

  • Alltså, vi har skämtat här hemma om att vi visste att vi skulle få se Madagaskar varenda fredagkväll hade vi valt en annan film från början. Fredagsmys=popcorn och Madagaskar enligt vår treåring också! Jag hade gärna haft den japanska veckan också! Massa härlig inspiration kan man få från Youtube-kanalen cooking with dog!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *