Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Piratkalaset

Piratkalaset

Idag var det dags för piratkalaset!

Wollmar fyller 5 och Wilfred har fyllt 3, och vi tänkte för några veckor sedan att det kanske faktiskt var dags för debut med kompis-kalas. De fick bjuda lika många kompisar som de fyllde år. Vi gillar ju att pyssla och fixa och förberedelserna har nästan varit roligast. Barnen har älskat att vara med i förberedelserna, de var SÅ TAGGADE för det här kalaset. Och det blev verkligen roligt!

Alla barn fick ett brev på posten med en karta och inbjudan.

Vi började planera en skattjakt med pirattema, och började genast samla på ölflaskor i plast till att göra flaskpost av.

Till både inbjudningarna och skattjaktskartorna så lade vi vanligt skrivarpapper i te och lät dra rätt länge till de var gulnade. Sedan brände vi kanterna så de skulle se gamla ut.

Skattjakten började med att vi gjorde en powerpointpresentation med bilder på skepp, pirater och en skatt som vi castade på TV:n. Joseph berättade en saga om kapten Svartskägg som förlist med sitt skepp och gömt en skatt i vårt kvarter. Första flaskposten hade Joseph “redan hittat” och sedan fortsatte spåren ut till vår balkong, ut i parken, förbi en bit och sedan tillbaks till en förskolegård i närheten där vi bor.

Så här såg flaskposten ut!

Sen pysslade jag en massa små “Jolly Rogers”, både en som välkomstskylt på dörren och små flaggor till sugrören.

Vi köpte påsar och jag ritade och klistrade “guldmynt” på påsarna.

Alla barn fick en klubba, en liten kexchoklad och några chokladmynt. Jag fick leta över hela stan för att hitta chokladpengar. När jag väl hittade stod det “Glad Påsk” på dem. Jaja…

Sen fyllde vi ett gammalt smyckesskrin med påsarna, ett trasig secondhand-pärlhalsband, en massa Midnattsloppsmedaljer och leksakssedlar och lite annat pråligt.

Smyckesskrinet hade jag klätt med papper som jag målat så det skulle se mer trä-igt ut.

En anteckningsbok som ser ut som ett pass använde vi för att förstärka historien om Kapten Svartskägg. Han hade verkligen varit här och glömt sitt pass, ju!

Barnen gick på historien rätt bra.

Det var till och med ett barn som inte vågade följa med ut på skattjakten. Oooops…

Vi bjöd på korv och bröd, chokladkakor, melon, popcorn och bullar, Joseph hade bakat längder med chokladfyllning och kransar med kanelfyllning.

Vi hade våra sjömanskostymer. Vi var ju inga riktiga pirater. Barnen däremot hade svarta hattar och krok och så.

Fikat var uppskattat!

Skattjakten slutade utomhus och där anslöt alla och så bjöd vi på glassbåtar. Vi hade först tänkt ha tårta. Men i ärlighetens namn gillar ju de flesta barn glass bättre än tårta. Och glassbåtar passade ju in på temat!

Sen slutade kalaset med att alla lekte i parken tills det var dags att gå hem.

2 kommentarer till “Piratkalaset”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *