Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Friterade krabbklor, solsting och gurkglass

Friterade krabbklor, solsting och gurkglass

Ännu en dag i soliga Prag. Och oj va varmt det har varit idag! 28-30 grader och stekande sol. Som tur var har det blåst ganska ljumma och sköna vindar när vi varit nere vid vattnet. 

Efter frukost var vi sugna på att gå på marknader. Vi kilade in mot gamla staden och Havel marknaden, men den var lite för turistig. Typiskt det en skulle hitta i gamla stan i Stockholm, men á al Prag, liksom. Igår hade vi dock sett att det pågick en “fashion market” i en park nära vårt hotell. Så vi vände om från turiststråken och hittade till Charles Square. 

Förutom stånd med kläder, väskor med mera från egenföretagare och hobbydesigners fanns det några matstånd med riktiga läckerheter. Våra favoriter var de friterade krabbklorna och crêpes med choklad och frukt.

Innan vi kunde fortsätta behövde vi köpa en sjal åt Mia, vars axlar började få nog av solen. Sedan fortsatte vi med ytterligare några av “Prag-måsten”. Astrologiska klockan och Karlsbron. Klockan är förvisso häftig i och med att den tickar på efter 600 år i bruk, men självaste klockslaget och dockspelet var kanske lite av en besvikelse. Bron hade varit mycket mer njutbar om den inte var överbefolkad och full av försäljare och annat. Efter bron hittade vi dock en härlig liten oas vid floden där vi i svala skuggan kunde njuta av något att dricka.

På kvällen hade vi redan hemifrån bokat ett bord på restaurang Divinis. Där blev det många goda rätter varav den kanske mest minnesvärda kommer att vara kungskrabbssallad på toast och en kula gurksorbet. Oväntat gott!

Nu laddar vi för sista dagen innan hemgång. Mia grät en skvätt efter barnen idag. Barnen verkar ha det toppen men speciellt Wollmar verkar också sakna oss en del. Vi får små filmklipp från min mamma, när de hade skattjakt hemma i trädgården och när de var på väg ner till stranden. De har det bra, vi har det bra. Det är härligt att få längta efter dem på något sätt, kanske kan vi lagra lite extra energi och tålamod nu. 

Vi har fått väldigt mycket sol och Mia känner sig lite ur fas, som en mildare solstingsvariant. Får hitta skuggiga aktiviteter imorgon. 

God natt!

2 kommentarer till “Friterade krabbklor, solsting och gurkglass”

  1. Jag måste bara berätta, apropå solsting. Jag och min sambo var i Paris och jag hade nog fått för mycket sol den dagen oxå med köande till Eiffeltornet osv. På kvällen var vi vid tornet igen, och mig ovetandes hade sambon tänkt fria vid det upplysta tornet. Jag var dock sur, frös och hade nästan feber så jag fräste bara sy nu kan vi väl gå! Haha. Han friade på en restaurang dagen efter och jag svarade såklart ja, men tänk om jag ställt till så han inte hade vågat? ☺

    Mycket bra blogg, tack för ert engagemang!!
    Hälsningar Erika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *