Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » 10 frågor till Joseph

10 frågor till Joseph

Vi är två som driver BakingBabies,och jag Joseph är kanske den mer anonyma av oss. Vi väljer även fortsättningsvis att kalla det vår blogg – även om även jag förstår att det är för Mias skull ni läser. Men det är ett gemensamt intresse vi har att hålla den här bloggen levande, och jag står för mycket support i bakgrunden. Idag får ni veta lite mer om mig!

Vad gjorde du för 10 år sedan?

Jag var nygift, sommarjobbade på Soptippen på Öckerö och skulle till hösten gå min sista termin på Biomedicinska Läkemedelsprogrammet. Vi bodde på Öckerö och när vi inte jobbade så badade vi, dök efter musslor och grillade. En härlig sommar!

Vad gjorde du för ett år sedan?

Jag var hemma med barnen och hade några dagars semester/föräldraledigt (minns inte vilket) medan Mia åkte till Almedalen.

5 snacks du gillar?

Chips, ostbågar, bombay mix, popcorn och nötblandningar. Finns det ens fler snackssorter? Eller vad räknas som snacks? Inlagd gurka?

5 sånger du kan utantill?

Blinka Lilla Stjärna, Bohemian Rhapsody, Oh Happy Day, The Teddybears Picknick, Fattig bonddräng

5 saker du skulle vilja göra om du var mångmiljonär?

 • Fixa dubbelt medborgarskap (Sri Lankesiskt) och köpa hus där.
 • Resa mycket och klimatkompensera mycket.
 • Ha hund och hunddagis (vi skulle nog  inte vilja sluta jobba även om vi hade pengarna till det). Okej, det kanske inte handlar om många miljarder vi skulle behöva för att uppnå det, men det känns ibland som en ouppnåelig dröm, så det får stå med.
 • Köpa riktigt dyra kostymer och skor
 • Hjälpa Mia att starta eget

Nu blev det väldigt spontana svar, så det är helt utan inbördes ordning. Dessutom finns det kanske helt andra grejer som borde stå med på listan? Jag upplever nog ändå att det är skönt att inte vara väldigt rik när det kommer till att uppfostra barn, så dem lämnar jag gärna utanför. Även om vi gärna skulle velat att de fick rida (ha ponny?) och testa på en massa andra aktiviteter.

5 dåliga vanor du har?

 • Jag lämnar skåpsluckor öppna och Mia stör sig jättemycket på det.
 • Jag glömmer i regel typ 5 saker på bordet när jag dukar av.
 • Jag klär på fel barn fel kläder med jämna mellanrum.
 • Jag går alltid till tåget med liiiite för liten marginal. Men hinner å andra sidan nästan alltid, ändå.
 • Jag spelar kanske en aning för mycket mobilspel.

5 saker du gillar att göra?

 • Vara med Mia och barnen.
 • Vara bara med Mia.
 • Se på långfilm.
 • Baka bröd, bullar eller laga mat utan att bli störd
 • Springa långt med en podd i lurarna.

5 saker du aldrig skulle klä dig i eller köpa?

Boratdräkt, haha. Jag skulle hellre aldrig köpa porslinskatter eller andra meningslösa pyntprylar. Faaaast, det finns en butik som har jättefina plåtugglor. Dem skulle jag nog vilja ha, ändå. Jag skulle heller aldrig köpa färdigköpt pizzadeg. Inte heller “brödmix” eller något annat som är liksom halvfärdigt som har med bakning att göra. Y-frontskalsonger skulle jag nog heller aldrig köpa.

5 favoritsaker?

Goda bakverk med smördeg. Jag gillar att ha armbandsur. Mitt fluffiga täcke. Årskort på SL så jag slipper komma ihåg att fylla på. Vigeslringen.

Vad gör du om 10 år?

Jag har ingen tioårsplan, alltså. Har tonårsbarn och har då mycket mer tid med bara Mia. Nattvandrar säkert på helgnätterna ibland. Är troligen fortfarande kvar inom läkemedelsbanschen, är kanske QP.

Här finns Mias svar på samma frågor, fast svaren skrevs 2014. =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *