Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Tåg och forntiden

Tåg och forntiden

Som vanligt går tiden fort när en har roligt! Nu har våra sista dagar på Gotland passerat för i år. I förgår roade vi oss med att åka gotlandståget och besöka Roma kloster. Gotlandtåget är som vi skrivit om förut en restaurerad tågbana som går mellan Hesselby i Dalhem och Roma. Det är ett 96 årigt ånglok, små söta pappbiljetter och tågentusiaster klädda i tidenliga kläder som gäller. Och barnen var HUUR nöjda som helst. Elvira och jag lämnade barnen, Mia och Filip i Dalhem och mötte upp dem i Roma.

Efter tågturen promenerade vi till Roma kloster, åt lunch där och sedan tittade runt lite grand.

Idag var sista dagen och den har vi ägnat åt att besöka Tjelvars grav och forntidsborgen i Boge. Det var också mycket uppskattat av alla med på turen. Att se och fantisera kring hur personer levde för 3000 år sedan är ganska häftigt trots allt. 

Nu på eftermiddagen startade vi det sista äventyret. Nämligen att grilla korv och sedan sova sista natten i tält. Elvira och jag tycker lite om detta med fridluftsliv, tältning, fjällvandring mm, vilket är något som Filip och Mia inte varit lika pigga på genom åren. Alltså är det “vår plikt” att ge barnen denna typ av uppfostran/upplevelse. Nu är tältet mitt i trädgården och grillningen skedde under mycket kontrollerade former. Dessutom blev det TV/platta med dinosaurietåget som vanligt, fast i tältet. Men det är i alla fall en start. Nu sover barnen och snart ska även jag krypa ner i sovsäcken och sova ute i det “vilda”. Imorgon bär det hem till Stockholm igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *