Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Böcker jag läst hittills under semestern

Böcker jag läst hittills under semestern

Böcker jag läst hittills under semestern

Den här sommarens läsning har verkligen fått ske i tjuvade stunder här och var. Jag läste i hyrbilen medan vi åkte runt på Gotland och när barnen lyssnade på ljudböcker. Jag övertalade Joseph att barnen skulle få kolla på film hela tågresan mellan Stockholm och Göteborg, så att jag skulle kunna få läsa. Jag har snott till mig stunder i hängmattan i svärföräldrarnas trädgård. Tror inte att jag, tågresan undantagen, har läst mer än 10-20 minuter i sträck på hela semestern.

Ändå har jag tagit mig igenom de fem böcker jag laddade ner till läsplattan.

Jag började med “Lejontämjaren”

Den här boken var… sådär. Absolut inte dålig. Däremot var det ett tag sedan jag läste något i Fjällbackaserien och jag blev så infernaliskt snurrig över alla namn. En massa polisgubbar och deras inbördes relationer som jag inte riktigt hade koll på. Patrik och Erica känner jag ju till, men när de involverade i själva dramat också växte i antal blev det jobbigt att läsa. Det var också en väldigt svart och hemsk historia, jag är inte riktigt upplagd för sådana.

Sedan följde “Järnblod

Jag har haft Liza Marklunds böcker som någonslags “mys-läsning” under perioder. Mest kanske “unnigt” på grund av att jag haft dem som ljudböcker. För mig, som inte har minsta lilla ansträngning att läsa snabbt och mycket, känns det lite konstigt/slött att välja ljudboksalternativen. Men jag lyssnade på mina första sådana böcker när Wollmar var liten och sov sig igenom timslånga promenader. Den här boken kändes dock lite konstig. Speciellt slutet var väldigt abrupt? Jag fick känslan av att det blev lite bråttom på slutet. Slutscenen på själva dramat faller lite platt, och sedan kommer en överslätande epilog. Men jag gillar de här böckerna, och jag gillar Annika Bengtzon som karaktär. Ändå lite tråkigt att den här serien är slut nu!

Trean blev “Störst av allt”

Min barndomsbästis tipsade om denna, och jag ska erkänna att jag inte blev überpepp av beskrivningen jag läste när jag laddade ner boken. Men _HERREGUD_ vilken bra bok! Jag hade så svårt sluta läsa när omvärlden kallade på mig. Otroligt fängslande (höhö) och spännande bok. Det här är onekligen årets boktips! Jag vill inte bekskriva så mycket av handlingen, eftersom det är en berättelse om liksom vecklar ut sig själv och vissa detaljer som känns självklara nu när jag läst klart, skulle kunna varit supetrista spoilers i början. det handlar om en skolskjutning och en rättegång, resten får du ta reda på själv!

“En tillfällig lösning” var sommarens fjärde bok

Alltså, jag förstår inte varför jag ens läser såna här “chick lit-böcker”. Totalt meningslösa, platta karaktärer och typ noll handling? Jag fattar att den slags mycket avslappnande historia kan fylla en syfte för vissa, men för mig känns lämnar boken mig bara med känslan av “varför läste jag det här?”. Du som läser denna slags kategori och gillar dem, berätta gärna vad det är som tilltalar dig. Jag förstår inte.

“Den osynlige mannen från Salem” blev semesterns sista bok

Den här boken är i mångt en tonårsskildring, och slår an lite samma ton som “Störst av allt” gällande att spela upp historien bakom ett brott, ett brott som grundläggs i händelser som utspelar sig under gymnasieåren. Den här boken utspelar sig också i Rönninge/Salem som är bara två pendeltågsstationer från Tullinge, där jag är uppvuxen. Att en del av miljöerna är bekanta för mig förstärker intrycket av igenkänning och intresse. Den här boken var spännande, även om jag egentligen är oändligt trött på karaktärer av typen “manlig svårmodig polis med missbruksproblem“.

Böcker jag läst hittills under semestern

Av sommarens alla böcker är det “Störst av allt” som blir den som jag kommer rekommendera många att läsa. Hade jag haft böckerna i pocketform hade jag gett övriga till secondhandbutiken. Förutom “Störst av allt” och “Den osynlige mannen från Salem”, dessa hade jag gett vidare till min mamma och mina systrar, vi har ett ständigt pågående utbyte av böcker.

Vad har du läst i sommar och vilka är dina rekommendationer?

1 kommentar till “Böcker jag läst hittills under semestern”

  1. Har inte hunnit med mer än två böcker denna sommar (tänk att jag plöjde 3-4 böcker i veckan innan jobb och barn…). American gods av Neil Gaiman, fantasy-noir med inte så lite nutids-/samhällskritik, bra eskapism för mig. Är just nu mitt uppe i den dokumentära Jakten på kapten klänning av Konas Trolle som var förundersökningsledare. Så j-a spännande! Mer rafflande än den bästa deckaren. Och från och till riktigt obehaglig eftersom det handlar om verkliga händelser. Författaren reflekterar också kring etiska dilemman man kan hamna i när man arbetar som polis samt små personliga bitar från sitt eget liv som belyser hur han själv påverkades av att utreda en så djupt depraverad människa. Ska absolut sätta upp Störst av allt på min läslista, kanske kommer jag till den någon gång under 2023! Ha en fortsatt skön sommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *