Bangladeshisk matvecka

Bangladeshisk matvecka

Bangladesh är beläget mellan Indien i Burma, ett bördigt land med matodling året runt. Vi har ingen som helt relation till Bangladesh, men Wollmar valde landet inför att vi nu skulle börja med våra matveckor igen. Har du någon erfarenhet av landet, berätta gärna!

Vi letar som vanligt efter en kött-, en kyckling-, en fiskrätt, en soppa och resten vegetariska alternativ om det finns. Har landet något utmärkande bröd eller pannkaksrecept brukar vi försöka testa detta också.

Här är veckans urval.

Vi väljer också att alternera tillbehören till rätterna, även om det autentiska skulle vara att äta ris till det mesta. Vi har inget emot att äta ris ofta, men försöker att hålla nere antalet ris-dagar för barnens skull. Arsenik-larmen ni vet…

  1. Nötköttscurry med ris
  2. Vegetarisk kadai med bröd. Vi kommer göra det fantastiska brödet vi lärde oss att göra i den indiska veckan.
  3. Vegetarisk biryjani
  4. Tonfiskkebab, vi väljer att servera med pasta och grönsaker för barnens skull.
  5. Pannkakor med honung
  6. Fisk i ingefärasås, serveras med potatismos.
  7. Kycklingcurry med ris.

Jag vet att man kan diskutera huruvida pannkakor är middag eller inte. Men grejen är att vi inte riktigt kan man att planera in matveckor med idel okända rätter för barnen. Pannkakor med söta tillbehör går ju alltid hem.

Hur har ni det? Är pannkakor middag hos er?

Comments (8)

Pannkakor var middag för oss redan innan vi fick barn. 😀 Och det har förekommit att våfflor räknats som lunch. Med vispgrädde och sylt.

Soppa + pannkakor kör vi på! Men förra veckan när lillebror var själv hemma önskade han sig BARA pannkakor, ingen regel utan undantag!

Pannkakor är naturligtvis middag! Och lunch och frukost. Mellis på språng kan tom köpe-plättar, kalla och direkt ur förpackningen, vara.

Jajjamen! Pannkakor, våfflor och plättar är middag här. Maken som fyller år på våffeldagen är det tom festmat :).
För att undvika den fullständiga sockerchocken brukar vi börja med salta tillbehör därefter en eller två med söta. För barnen är det tex skivade köttbullar, rökt skinka, ost, gurka, paprika. För oss vuxna är det mer lyxiga saker tex mozzarella, soltorkad tomat och pesto. Eller rökt lax med färskost och gräslök. Möjligheterna är oändliga :).

Jusst det- testfakta gick igenom en massa ”barnmat” och jämförde näringsinnehållet. Pannkakor stod sig bäst faktiskt 🙂 kolla! http://www.testfakta.se/guider-och-artiklar/f%C3%B6r%C3%A4ldrar-och-barn/pannkakor-b%C3%A4ttre-%C3%A4n-fiskpinnar-och-korv

Haha! Jag mindes fel, de kom näst sist-men så dåliga var de inte 😉

Frukost, lunch, middag eller mellis. Pannkakor funkar när som helst om man frågar 5-åringen i huset!
Själv är jag inte så förtjust i pannkakor, äter hellre våfflor.

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.