Fransk matvecka
Den här veckan valde barnen Frankrike som matland. Spännande! Och lite prestationsångest-framkallande? Fransk mat är väl på många sätt måttstocken för matlagning av god kvalitet. Och här ska vi barnfamilj-anpassa och greja. Kommer det bli bra? Ja, antagligen. Det är ju inga märkliga eller helt okända rätter vi pratar om.
Croque Monsieur blir fredagsmat när vi får middagsgäster. Våra barn kommer inte gilla de färdigmonterade och varma mackorna och kommer uppskatta en mer plockmatsbaserad måltid. Tänk rostat bröd, skinka, cocktailtomater, ost, gurkstavar etc etc. Vi vuxna kommer kunna njuta av mackorna enligt recept. Typiskt god och enkel fredagsmat!
Resten av veckans dagar blir följande:
Ugnsbakad fisk och potatisgratäng
Crepes Suzette och galette med broccoli och feta.
Squashspagetti med ost, vi serverar med pasta.
Klassisk Boeuf Bourguignon och potatismos.
Kyckling, bacon och ärtor med pasta
Ratatouille med quinoa.
Åh, det här kommer bli en god vecka!
Vad är din franska favorit? Och är vi dum-fega när vi vägrar sniglar?
Var precis på semester (i Grekland) en dag serverades sniglar i restaurangen. Våran 2-åring grät och vågade inte äta något: “Nej mamma, inte lilla snigeln” Så för barnens skull kanske det var lika bra 😉 Och nej barnet fick inte sniglar..
Glöm inte ostbrickan som dessert! Eller crème brûlée…