Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Fransk matvecka

Fransk matvecka

Fransk matvecka

Den här veckan valde barnen Frankrike som matland. Spännande! Och lite prestationsångest-framkallande? Fransk mat är väl på många sätt måttstocken för matlagning av god kvalitet. Och här ska vi barnfamilj-anpassa och greja. Kommer det bli bra? Ja, antagligen. Det är ju inga märkliga eller helt okända rätter vi pratar om.

Croque Monsieur blir fredagsmat när vi får middagsgäster. Våra barn kommer inte gilla de färdigmonterade och varma mackorna och kommer uppskatta en mer plockmatsbaserad måltid. Tänk rostat bröd, skinka, cocktailtomater, ost, gurkstavar etc etc. Vi vuxna kommer kunna njuta av mackorna enligt recept. Typiskt god och enkel fredagsmat!

Resten av veckans dagar blir följande:

Ugnsbakad fisk och potatisgratäng

Crepes Suzette  och galette med broccoli och feta. 

Squashspagetti med ost, vi serverar med  pasta.

Klassisk Boeuf Bourguignon och potatismos.

Kyckling, bacon och ärtor med pasta

Ratatouille med quinoa.

Åh, det här kommer bli en god vecka!

Vad är din franska favorit? Och är vi dum-fega när vi vägrar sniglar?

2 kommentarer till “Fransk matvecka”

  1. Var precis på semester (i Grekland) en dag serverades sniglar i restaurangen. Våran 2-åring grät och vågade inte äta något: “Nej mamma, inte lilla snigeln” Så för barnens skull kanske det var lika bra 😉 Och nej barnet fick inte sniglar..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *