Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Gravid med depression?

Gravid med depression?

Gravid med depression?

Här nedan kommer information om en studie som du som gravid, deprimerad och boende i Stockholm kan vara en del av. Texten här under är en hälsning från dem som bedriver forskningen och alltså inte från oss på BakingBabies. Det är inte ett sponsrat inlägg, vi är bara schyssta och sprider informationen.

Magdalenastudien

Tips och info om Magdalenastudien!

Att vara deprimerad under sin graviditet är vanligare än vad många tror. Det är också vanligt att man inte får någon behandling. Är du en av många som lider i det tysta?

Nu genomförs en studie där kvinnor i Stockholm som är deprimerade under sin graviditet erbjuds behandling. 2015 genomfördes en liknande studie av samma forskarteam med goda resultat. Av alla gravida kvinnor kan det vara så många som var tionde som drabbas av depression och trots att det är så vanligt så är det få som pratar om det. Förväntningar, både från en själv och från ens omgivning, om att man snarare borde vara lycklig än ledsen är vanliga och kan vara en av anledningarna till att man inte söker den hjälp som finns.

KBT-behandling

I Magdalena-studien erbjuds du kostnadsfri behandling. Du kan delta om du är gravid och deprimerad samt bor i Stockholm. I studien får du internetförmedlad KBT-behandling som är särskilt anpassad för denna problematik. Förutom internetförmedlad KBT erbjuds du även behandling med antidepressiva eller placebo (sockerpiller) beroende på vilken behandlingsgrupp du lottas in i.

Vill du läsa mer eller anmäla dig till studien?

Gå in på www.magdalenastudien.se eller sök efter Magdalenastudien på Facebook.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *