Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Årets fysioterapeut 2017

Årets fysioterapeut 2017

Årets fysioterapeut 2017

Strax innan sommaren fick jag veta att jag blivit nominerad till utmärkelsen “Årets fysioterapeut”. Bara det var en ära som jag gick omkring och var glad för hela sommaren. När jag sedan fick se listan med alla nominerade tänkte jag med en gång att jag ju naturligtvis inte skulle ha en chans. Jag och en kompis skrev fram och tillbaka till varandra med våra olika förslag på vinnare. Men plötsligt en dag så ringde min telefon, Charlotte från Fysioterapeuterna ringde och berättade att den utvalda till “Årets fysioterapeut” var just jag!

Jag har nog aldrig fört ett så lågintelligent samtal i hela mitt liv, jag blev så chockad att jag typ stammade och grät.

Firande på jobbet

Fysioterapins dag är den åttonde september och egentligen skulle prisutdelningen ägt rum då. Men eftersom jag är på språng då fick det bli ett besök på mitt jobb igår. Jag hade inte fått berätta för kollegorna innan, men hade berättat för chefen så att vi kunde locka någon till “prisceremonin”. Det var några från Fysioterapeuterna (alltså vårt fackförbund) som kom och höll en prisceremoni. De lämnade blommor och ett diplom och läste upp motiveringen. Min snälla chef hade ställt i ordning värsta firandet med cider och tårta.

Jag är så sjukt glad över det här

Motivering

“Som kunskapsdriven kliniker, orädd entreprenör och flitig debattör använder sig Mia Fernando av nya digitala metoder för att kommunicera med patienter, medborgare, vårdgivare och beslutsfattare. Mias förmåga att kommunicera har bidragit till att sätta ljuset på fysioterapeuters kompetens i relation till det samhällsaktuella ämnet kvinnors hälsa i samband med graviditet, förlossning och de ibland livslånga komplikationerna efter en förlossning. Med sitt engagemang och sin förmåga att kommunicera visar Mia hur fysioterapeuters kompetens kan användas för att förbättra möjligheterna för kvinnor att leva hälsosamma liv.

Mia Fernando utvecklar inte bara professionen på ett föredömligt sätt – hennes förmåga att skapa plattformar för och generöst kommunicera kunskap till patienter, medborgare, vårdgivare och beslutsfattare visar hur vi kan använda nya digitala tekniker som ett sätt att hantera morgondagens utmaningar inom hälso-och sjukvården.”

Motiveringen får mig nästan att börja gråta när jag läser den. Ibland kan det kännas som ett ganska otacksamt arbete och driva en folkbildande blogg. Men sådana här saker gör att det är värt allt!

Juryn för Årets fysioterapeut består av följande personer

 • Christina Kennedy, Chefredaktör Dagens Medicin
 • Eva Fernvall, Kommunikationsdirektör Apoteket AB
 • Heidi Stensmyren, Förbundsordförande Läkarförbundet
 • Philip Ohlsson, leg Fysioterapeut, Vårdcentralen Åhus
 • Inger Ros, Förbundsordförande Riksförbundet HjärtLung
 • Lois Steen, Chefredaktör Fysioterapi
 • Stefan Jutterdal, Förbundsordförande Fysioterapeuterna

Jag kan knappt fatta att dessa personer valde mig av alla andra nominerade!

Jag är, som ni naturligtvis fattar, oooootroligt glad och tacksam för en ärofylld utmärkelse!

Tack alla ni som läser, utan er – ingen blogg!

16 kommentarer till “Årets fysioterapeut 2017”

 1. Grattis! Jag kanske borde ha koll på detta vid det här laget, men är fysioterapeut och sjukgymnast samma sak, bara att ni ändrat er titel allihop?

 2. Grattis Mia! En mer värdig vinnare finns inte!
  Fysioterapeut är det nya namnet på yrket sjukgymnast. Samma utbildning, bara ny titel.

 3. Stort grattis! Va kul att ditt jobb med bloggen uppmärksammas. Motiveringen stämmer så bra. Hoppas du kan bana väg för fler att göra liknande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *