Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Yours truly i Tidningen Fysioterapi

Yours truly i Tidningen Fysioterapi

Yours truly i Tidningen Fysioterapi

I Tidningen Fysioterapi kan ni nu läsa en låååång intervju med mig. Här finns den! 

 

 

6 kommentarer till “Yours truly i Tidningen Fysioterapi”

 1. Jag älskar din blogg Mia, annars hade jag ju aldrig hittat dig!
  Folk idag googlar på sina problem och då hittar man dig!
  För några månader sedan grät jag varje dag och trodde “livet var över” och att jag aldrig mer skulle kunna träna.
  Efter att nu ha gått hos dig i några månader så kan jag knäböja 3x6x50 och en tvåa på 60 bänkpressa 3x6x45kg och vågat testa en etta på 55kg och marklyfta 3x6x70 och en trea på 85, helt utan symptom och känningar varesig under, efter eller dagen efter! Inte tillbaka där jag var innan graviditet, men på god väg och en helt acceptabel nivå och detta är tack vare dig!

 2. Det är ju helt otroligt att du har klarat dig så pass bra dessa 5 år, med en ej lagad sfinkterskada! Jag får alltid rysningar när jag läser din förlossningsberättelse- biten när hon kommer in med sugklockan och “vet att du inte vill det här” ..
  Jag har dock aldrig uppfattat ditt missnöje med barnmorskans ingripanden, utöver att de lät dig vara öppen lite väl länge. Jag läste nånstans ngn skrev ;att det är de snälla o duktiga tjejerna som spricker under förlossning. – ja det låter illa o fel, men jag känner mig tyvärr lite träffad på den punken * tyst – snäll- duktig- tillmötesgående- hänsynsfull- bita ihop -kind of gal:) 🙁

  1. Jag har no hard feelings för den barnmorskan (+läkare) som faktiskt förlöste. Där handlade det om liv och död och Wollmar kom ut oskadd. Däremot är jag rätt arg över att ha blivit lämnade ensamma en hel natt när förlossningen redan pågått över ett dygn och jag fick vara tio cm öppen utan progress eller insats. Där tror jag att de hade kunnat prioriterat annorlunda, och satt in insatser som besparat mig min skada.

 3. För dig var snitt enda utvägen. Skönt för dig att känna att ditt team gjorde rätt. Jag tillhör den kategori kvinnor som fått denna skada utan förklaring. Och jag ifrågasätter starkt den bm som förlöste mig. Men det är ju tabu att göra. Man får inte kritisera de stackars barnmorskorna som håller på att slita ihjäl sig. Bara det att jag har också ett jobb som halvt tar död på mig , men jag slarvar ändå ALDRIG. Min bm gjorde inte sitt bästa, hon var trött. Hennes ord till mig efter fl var att hon förlöste inte mig enligt konstens alla regler , eftersom att det kan gå lika illa även om man gör det. Så,, rekommendationer om förlossningsställning, långsamt framfödande, varma handdukar och självklart perinealskydd är inget som måste efterföljas , utan endast en rekommendation..(?) Ja, jag är lite bitter (mest bara ledsen) och jag får kanske inte vara det i dessa kommentarsfält. Ber om ursäkt , jag vet att jag ältat detta. Bloggen hjälper mig gå vidare med träning och jag blir så innerligt inspirerad av hur du lever o lär !!!! Thank u thank u thank u!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *