Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Efterlysning: Undervisningspatient

Efterlysning: Undervisningspatient

Efterlysning: Undervisningspatient

Läkarna som nyligen opererade mig är ju bland de ledande i Sverige på att undersöka och laga förlossningsskador, både akuta och äldre sådana. De håller regelbundet kurser för både barnmorskor och läkare, och en sådan kurs är nu snart på gång igen.

För att lära ut bra undersökning (framförallt via ultraljud) behöver de ha riktiga personer att visa på.

Efterlyses:

Kvinnor som kan tänka sig att ställa upp som undervisningspatienter.

Information

Datumet som du behöver vara tillgänglig är  23/11. De behöver sju personer.

Det är två undervisande läkare och cirka 3 som tittar på, även dessa är specialistläkare inom gyn/obstetrik. Du kommer få en ultraljudsundersökning i mellangården, ett vaginalt och ett analt. Det hela tar runt 40 minuter. Du behöver kunna ta dig till Karolinska sjukhuset i Huddinge dagtid. Det är lättast om du kan vara barnfri under besöket, men om det krisar kan du ha med ett barn som någon annan kan titta till. Du kan inte hålla i barnet själv under undersökningen.

Det utgår ingen ersättning, men du får en förstklassig bedömning av din egen bäckenbotten. Du bidrar också med kunskaper så att andra kvinnor kommer få bättre undersökning och behandling. Om det framkommer något på undersökningen som gäller din bäckenbottenhälsa kan du få ett individuellt bokat möte med läkare efteråt.

Efterlysning: Undervisningspatient

Intresserad?

Skriv en kommentar här och var noga med att uppge din riktiga mejladress, så kan jag sedan sätta dig i kontakt med rätt person! Jag är bara en efterlysande mellanhand och kan naturligtvis inte garantera att alla som ställer upp behövs och så vidare. Kom ihåg att detta är ett sätt för dig att göra ett bidrag till bättre kvinnosjukvård. Ta chansen om du har möjlighet! 

EDIT: Det har kommit in lååångt fler frivilliga än vad som behövs. Jag kommer sammanställa och skicka vidare så får de själva göra ett urval, antingen i ordningsföljd eller efter något annat kriterie. Tack!

43 kommentarer till “Efterlysning: Undervisningspatient”

 1. Hej!

  Kan mycket väl tänka mig att ställa upp! Jobbar dock till kl 13 den dagen men tänker att alla patienter kanske inte behöver komma direkt på morgonen?! De får i vart fall gärna kontakta mig.

 2. Vill de helst att man ska vara färdigutredd? Jag ställer gärna upp, men jag vet inte exakt vad jag har för skador eftersom ingen av de hittills åtta läkare jag har träffat har kunnat berätta det för mig. Har skickat egenremiss till Huddinge och Linköping tidigare i år men inte fått någon respons.

 3. Jag ställer väldigt väldigt gärna upp då jag misstänker starkt att jag inte blev ordentligt lagad vid min sfinkterruptur grad 4 som jag fick i juni förra året!!!

 4. Jag ställer gärna upp! Har fått höra av läkare att “allt ser fint ut” på mig efter min grad 2-skada, men ett år senare upplever jag fortfarande besvär.

 5. Jag vill gärna! Det är konstaterat att jag har ett bakre framfall och att jag ev behöver sys i mellangården. Men jag tror att jag har muskler som är av och en spänd bäckenbotten. Jag vill gärna att specialister kollar på mig. Fött barn 15 och 16. Tar mer än gärna semester och åker från Eskilstuna

 6. Nu har du redan fått väldigt många svar men jag är också intresserad. Bor i Stockholm.
  ( sfinkterruptur grad 4 + slemhinneruptur 2011. perinealrekonstruktion 2015 men fortfarande samma besvär)
  Hoppas allt går bra för dig!

 7. Jag ställer väldigt gärna upp. Fick en grad 3 bristning efter klipp och sugklocka i maj med påföljande infektion. Har kvarvarande besvär, bla med smärta i ljumskarna och ländryggen. Kan komma utan barn.

 8. Ställer gärna upp som undervisningspatient.
  Vaginal spricka 2011, som skulle sytts på op, men bedömdes ”falla ihop fint” och syddes i 45 minuter på plats. 2 stygn lossnade efter någon dag. Svullen, med smärta och illaluktande i 7 månader efteråt.
  Fortsatt smärta i ländrygg, vaginalt, ljumskar och i framfog. Inget funnet vid gynundersökning.

 9. Jag skulle gärna vilja komma! Har svåra problem med svanskotan efter mina tre förlossningar och misstänker att allt inte är dom det ska där nere.
  Märker att detta är något som många längtar efter. Märkligt att det ska vara så svårt att få ordentlig vård.

 10. Jag ser att många vill bli undersökta. Så även jag! Jag har problem med smärtor i hela mellangården och rumpa men har fått höra att allt är fint. Bara att det är lite tunt. Men vad bra att rätt kompetens utbildas. Hoppas på fler tillfällen för kvinnor att få en second opinion (korrekt bedömning) och samtidigt kunna bidra till att vården blir bättre på detta! Winwin!

 11. Jag är gärna med!
  Förlöst våren -15, ”allt gick bra”… inte utredd men vet med säkerhet att jag har ett bakre framfall, upplever också enorm tyngdkänsla, känner att allt liksom trillat ner en våning, tamponger hamnar på tvären eller vänder sig helt, för att ta några exempel.

 12. sannaberntsson@gmail.com
  Jag är gärna med!!! Hade hemska bäckensmärtor att jag knappt kunde gå . Konstant smärta från v 22. Grät varje dag fram till förlossningen.. tror att jag har ett “bakre” framfall, men får bara höra att allt ser bra ut. Men det KÄNNS inte bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *