En enkel och billig paketkalender till barn

En enkel och billig paketkalender till barn

Vi vill ge våra barn en paketkalender men vill samtidigt inte överösa dem med onödiga prylar. Nu blir det inte helt prylfritt, men ändåVi är heller inget fan av chokladkalenderar, för ärligt talat – vem gillar den chokladen? Jag minns att jag inte ens som barn uppskattade sådan choklad. Det finns ju sååå många olika julkalenderar, men vi gillar att göra den enkel och liksom hemgjord.

Så här blir barnens adventskalender i 2017

 1. Wollmar: En leksaksbil
 2. Lördagsgodis, fem chokladpengar vardera. (Fem godisar var är det de alltid får som lörsdagsgodis och eftersom de ändå blir överlyckliga för det de får ser vi ingen anledning att ge dem ännu mer “bara för att”)
 3. Wilfred: En leksaksbil
 4. Wollmar: En fruktstång
 5. Wilfred: En fruktstång
 6. Wollmar: En “sticky frog” och ett paket russin
 7. Wilfred: En “sticky frog” och ett paket russin
 8. Wollmar: En jultomtepenna
 9. Lördagsgodis, fem chokladpengar vardera.
 10. Wilfred: En renpenna
 11. Wollmar: Nya strumpor
 12. Wilfred: Nya strumpor
 13. Wollmar: En fruktstång
 14. Wilfred: En fruktstång
 15. Wollmar: Träpärlor
 16. Wilfred: Träpärlor
 17. Wollmar: En gummi-fingerleksak som ser ut som en bläckfiskarm
 18. Wilfred: En gummi-fingerleksak som ser ut som en bläckfiskarm
 19. Wollmar: En playmobilriddare
 20. Wilfred: En playmobilriddare
 21. Wollmar: En fruktstång och en till stickyfrog
 22. Wilfred: En fruktstång och en till stickyfrog
 23. Star Wars-godis till båda barnen
 24. Riktiga julklappar!

Hur tänker ni kring adventskalendrar?

Vi hade naturligtvis kunnat gett dem en kalender var och låtit dem få presenter varje dag. Men när det ändå gäller små paket som ska både köpas och sedan slås in så känner vi i alla fall att det får finnas någon måtta. Från min egen barndom minns jag att vi systrar (fyra stycken!) ändå stod nästan lika spända och förväntansfulla när det var de andras tur, som vi var på vår tur att få paket.

Vi kan utlova bild på kalendern när den är färdiginslagen och klar när det närmar sig! Kanske kommer den bilden på instagram. Följ oss där!

Previous

Next

6 Comments

 • Det känns som att överaskningsmomentet inte riktigt blir det samma för Wilfred :). Men det gör nog inget, förra året köpte jag ett 30-bitars pussel och slog in 1-2 bitar per dag. Inte direkt överraskande men succé som tål att upprepas med större pussel.
  I år blir det en adventsbok och vanliga bamsekalendern.

 • Här är det bara storebror 4,5 år som får paketkalender. I år blev det en del småprylar och pixiböcker som jag har köpt på loppis eller på rea. Sen fylldes den ut av lite reflexer och sånt till hans cykel som mina gudföräldrar på Nya Zeeland skickat och så några minirussinpaket. På julafton får han en liten legosats (också köpt på rea) som han kan roa sig med medan vi vuxna fixar julmat mm. Nästa år ska även lillebror få och då kommer de få öppna paket varannan dag utom 1:a och 24:e december. Lillebror kommer då få samma paket som storebror fick när han var 2,5 år dvs ett bondgårdsdjur i varje paket som vi redan har. Min erfarenhet är att han inte kommer bry sig så mycket om vad som är i paketet ändå utan bara vill öppna. Sen har jag fått tips om att ha små chipspåsar på fredagar (fredagsmys) och lördagsgodiset på lördagar. Det tyckte jag var smart för att minska på prylpaketen och extragodis. Jag minns paketkalendern som väldigt spännande och mysig från när jag var barn och vill gärna fortsätta med den med mina barn men samtidigt får den inte göra så att de riktiga julklapparna känns som ingenting.

 • Jag funderar på en pixibokskalender (hade en för två år sedan och det var toppen) men jag tror att vi får öppna två luckor varannan dag. Det här med att vänta på sin tur finns inte hemma hos oss, särskilt inte för 3-årskrisande lillebror.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *