Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Julafton 2017

Julafton 2017

  • av

Varannan jul firar vi hemma i Stockholm med Mias släkt och varannan jul med min familj ute på Öckerö, i Bohusläns skärgård. I år är det Öckerö-jul vilket började med en tågresa på torsdagen. SJ skötte sig riktigt bra och allt funkade utan symptom på julstress. Chanserna till en vit jul på Öckerö är ungefär lika höga som en vit jul på Sri Lanka, typ. Men även om ett lager snöflingor bidrar till stämmning är det främst tid med familjen och traditioner som hör julen till. Det fick vi gott om. Vissa av oss i alla fall.

Wollmar kom nämligen hit med en rejäl hosta efter att ha varit lite febrig tidigare under veckan. Sjukan lämnades generöst över till Mia och Wilfred så sedan vi kom till ön har de mest legat och sovit. Lite julpyssel och mycket matlagning har det blivit ändå.

På fredagen innan jul fick vi låna bakstugan hos min kusin i mina morföräldrars gamla hus för att baka en liten sats bagebrô (alltså deg på “bara” 7 kg vetemjöl som blev 30 kakor).

Barnen var med och klädde granen med farmor.

Kusinernan tar selfies med olika AR-filter.

Vi tittade klart på årets TV-julkalender.

Vi firade julafton i två delar. Ena delen hemma, med en enklare jullunch, paketutdelning och fika. Sedan åkte vi till min moster där hela släkten underliggande mina morföräldrar var samlade, inklusive respektive. Total var vi 26 personer och 2 hundar. Mia piggnade till lagom till julaftonens middag och kunde vara med i firandet.

Efter middagen kom tomten och hade några klappar till att dela ut.

Sedan sjöng vi lite tillsammans och avslutade med att spela Kahoot.

Wollmar fick lov att vara vaken så länge han ville, vilket han verkligen ville utnyttja. Han lyckades sträcka sig till 2 timmar efter läggdags och somnade vid 21-tiden. Wilfred lyckades hålla sig vaken till att tomten kom. Efter att ha gått en runda och gett alla (även hundarna) en spruta och en osynlig tablett från sin nya doktorväska så bad han om att få gå lägga sig och däckade.

Hoppas ni alla som firar har bra dagar! 

Vi alla verkar friskare idag och för oss är det Sri lankesisk mat på menyn den här dagen. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *