Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Gott nytt 2018!

Gott nytt 2018!

Gott nytt 2018!

Hoppas ni alla hade en god nyårsafton igår! Vi umgicks med familj och en barndomsvän och åt gott och kom hem med sovande barn precis till tolvslaget. Vi har inte haft ett bättre nyårsfirande sedan vi blev föräldrar. Barnen var glada och med genom hela middagen. Efteråt satt de och pysslade medan vi spelade sällskapsspel. Sedan somnade de i soffan efter några avsnitt My little pony.

Förrätten bestod av petit choux med lax och Philadelphia-fyllning och chips med löjrom och gräddfil.

Huvudrätten var en persisk köttgryta och saffransris.

Dessert var chokladtårta med pistagenötter, maräng och minimarshmallows.

Vad önskar du av oss under 2018?

Vi kan inte lova några stora förändringar på BakingBabies inför det nya året. Vi jobbar oftast på precis så gott vi kan. Men vi vill gärna veta mer om er som läsare, och vi tar gärna emot vänlig feedback!

Här kommer lite frågor till dig

Vi fattar att det är mycker begärt att be dig att svara på alla 10 frågor. men vi vill gärna veta mer om er som läser. Vi vill också gärna veta med om vad ni tänker om BakingBabies.

Svara gärna på det du hinner och orkar!

 1. Vem är du och hur gammal är du?
 2. Var bor du?
 3. Har du barn?
 4. Hur länge har du läst vår blogg?
 5. Hur ofta läser du vår blogg?
 6. Följer du oss på Instagram/Facebook?
 7. Finns det något du önskar av bloggen?
 8. Finns det något du önskar våra andra kanaler, Instagram eller Facebook?
 9. Finns det något du tror att vi, trots något begränsad tid och begränsade resurser, hade kunnat göra mycket bättre?
 10. Finns det något du uppskattar hos BakingBabies?

Vill du göra oss en tjänst?

Fortsätt att tipsa vänner och dela våra inlägg! Vi tycker att det är otroligt roligt att se hur vår följarskara växer, och det i sig är en härlig belöning för vårt arbete. BakingBabies är något vi driver på vår fritid, utöver småbarnsliv och förvärvsarbete. Vi har ingen inkomstkälla från bloggen (förutom annonserna här på sidan, de får vi några kronor då någon klickar på)-

Vill ni någon gång ge oss dricks för vårt arbete finns möjligheten här

Swishdonation
Om du upplevt att vår blogg varit dig till stor hjälp får du gärna donera! Använd i så fall QR-koden ovan eller Swisha till nummer 1236340384 med valfri summa.
Om du inte kan är det såklart lugnt, du kan istället visa tacksamhet genom att berätta om oss för dina vänner eller dela vår sida på sociala medier. Tack!

31 kommentarer till “Gott nytt 2018!”

 1. Vem är du och hur gammal är du?
  Carina 34 år
  Var bor du?
  Stockholm
  Har du barn?
  1 barn på 2 år
  Hur länge har du läst vår blogg?
  Sen barnet föddes, dvs 2015 höst
  Hur ofta läser du vår blogg?
  Alla inlägg, använder Bloglovin
  Följer du oss på Instagram/Facebook?
  Facebook
  Finns det något du önskar av bloggen?
  Tycker det är bra som det är!
  Finns det något du önskar våra andra kanaler, Instagram eller Facebook?
  Nej
  Finns det något du tror att vi, trots något begränsad tid och begränsade resurser, hade kunnat göra mycket bättre?
  Nej, redan så bra.
  Finns det något du uppskattar hos BakingBabies?
  Jag gillar att du Mia skriver om detta viktiga ämne men på ett sätt som vi vanliga, ej vårdpersoner, kan förstå!

 2. Hej!
  Jag heter Cecilia är snart 35 år gammal och bor i Göteborg. Har en dotter på 7 månader och började läsa er blogg ca en månad efter att hon föddes då jag sökte information om ev förlossningsskada. Jag följer er på Instagram och läser er blogg ca 1-2 gånger i veckan skulle jag tro.

  Jag tycker er blogg är helt fantastisk och så oerhört viktig, den har hjälpt mig med flera frågeställningar och funderingar så känner mig väldigt nöjd. Kan inte komma på något som saknas eller som ni behöver göra annorlunda/bättre.
  Det jag uppskattar hos BakingBabies är att ni ger mig hopp om att jag har rätten att få bli återställd. Som gör att jag orkar fortsätta boka nya tider och bemöta ny vårdpersonal för att hävda att en klapp på axeln och ”så är det att föda barn” inte är acceptabelt 2018. Tack för det!!

 3. Hej! Mkt bra dagen-efter-nyårsdagen-aktivitet att svara på frågor – självklart vill jag bidra!

  Jag är en 33-årig 3-barns mamma som bor i Helsingborg. Har läst bloggen regelbundet sedan våren/sommaren 2016 då jag hittade hit efter att han sökt info om gravidträning. Läser bloggen ca en gång/dag och följer er på Instagram. Jag önskar att bloggen fortsätter på samma vis som förut med olika symptom/problemteman blandat med er vardag. Jag gillar också att faktadelarna består både av rent återgiven fakta från studier samt Mias resonerande och hur man kan tänka och implementera i sin vardag. Jag jobbar i vården och har lärt mig så otroligt mkt av att läsa kring hur man kan tänka med ex smärtpatienter, vad fysioterapi kan göra för patienter samt var forskningsläget är idag. Tycker det är helt otroligt att ni väljer att lägga ner så mkt tid på att dela med er så generöst av er kunskap. STORT tack och Keep up the good work. Med önskan om ett fint 2018! Kram

 4. 35årig forskare i naturvetenskapligt ämne som just nu bor i Malmö. Jag är mamma till 2 barn, 7 år respektive 3 månader. Jag började läsa er blogg i våras/somras under senaste graviditet och nu läser jag i stort sett varje dag. Jag följer er också på instagram. Jag uppskattar bloggen främst för Mias vetenskapligt grundade inlägg om specifika (efter)graviditets relaterade besvär. Särskilt har jag uppskattar de som rör “normalfall” men även andra informativa inlägg. Jag uppskattar Mias inställning till kvinnohälsa och hur man ska vara snäll mot sig själv och där det ingår att stå upp för sig själv. Jag uppskattar också ärligheten i inläggen om dig själv Mia, operation till lidingölopp. Jag tycker ni ska fortsätta på samma spår. Kanske kan ni hjälpa oss ytterligare detta valår att hitta sätt att påverka politiker att förändra och förbättra förlossningsvård och övrig kvinnovård genom att uppmärksamma demonstrationer och upprop? eller skriva ett (eller flera) debatt-inlägg om vad du/ni tycker behövs som vi kan hjälpa till att dela. Jag är en av dem som önskat swish, synd att det inte är lättare.

 5. Fanny Barck Österman

  Vem är du och hur gammal är du?
  Fanny, 31 år.
  Var bor du?
  Stockholm.
  Har du barn?
  En 4,5-åring och en 1,5-åring.
  Hur länge har du läst vår blogg?
  Jag fick en total sfinkterruptur grad 4 när jag födde mitt andra barn och kände mig så otroligt ensam i det. Av en slump kom jag till Mia fyra månader efter förlossningen och förstod för första gången vad som faktiskt hade hänt. Mia tipsade mig om att använda knipkon och när jag googlade på knipkoner hittade jag bloggen. 🙂 Efter det har jag inte kunnat sluta läsa!
  Hur ofta läser du vår blogg?
  Några gånger i veckan när jag ser att ni har lagt ut något som känns intressant för just mig (på insta/fb). Det kan vara flera olika typer av inlägg som är intressanta.
  Följer du oss på Instagram/Facebook?
  Ja.
  Finns det något du önskar av bloggen, finns det något du önskar våra andra kanaler, Instagram eller Facebook?
  Jag tycker ni är otroligt bra på att kombinera arbetsliv, familjeliv, fakta/forskning och egna åsikter i era blogginlägg!
  Finns det något du tror att vi, trots något begränsad tid och begränsade resurser, hade kunnat göra mycket bättre?
  Jag är imponerad av att ni redan nu lyckas driva en så bra blogg samtidigt som ni jobbar och har två småbarn!
  Finns det något du uppskattar hos BakingBabies?
  Jag uppskattar blandningen av fakta, matlagning och familjeliv. Jag känner igen mig i så mycket! Jag uppskattar även alla öppna och ärliga inlägg om förlossningsskador, inte bara från Mia utan även när Joseph beskriver hur det är att vara den som står bredvid den förlossningsskadade. Jag har flera gånger visat min man inlägg och han har fått en helt annan förståelse för mig och min skada/mina problem (även om han alltid har varit otroligt stöttande från första början).

 6. Vem är du och hur gammal är du?
  Doktorand i engelska, 32 år.
  Var bor du?
  Norra Storstockholm
  Har du barn?
  Son på 2 år och dotter på 4 mån
  Hur länge har du läst vår blogg?
  Vet inte, ett år kanske? Ett och ett halvt?
  Hur ofta läser du vår blogg?
  1-2 ggr i veckan typ. När det dyker upp nåt på instagram som låter intressant.
  Följer du oss på Instagram/Facebook?
  Instagram
  Finns det något du uppskattar hos Bakingbabies?
  Följer er framför allt för inläggen om post-förlossningshälsa, men gillar att de är uppblandade med lite personliga grejer också!

  1. Hej! Det måste vara längre? Jag vet att jag ju fick hjälp av dig med engelskan på en grej sommaren 2016. Och du kanske inte var helt ny läsare här då du erbjöd dig att hjälpa? I alla fall, stort tack för att du läser och stort tack för hjälpen!

 7. Vem är du och hur gammal är du?
  35 år, jobbar inom friskvård
  Var bor du?
  Uppsala
  Har du barn?
  Ja, 2 stycken
  Hur länge har du läst vår blogg?
  Sen i somras när andra barnet föddes och jag fick en grad 3-skada
  Hur ofta läser du vår blogg?
  Dagligen
  Följer du oss på Instagram/Facebook?
  Fb men inte instagram
  Finns det något du önskar av bloggen?
  Det skulle vara kul med fler gästinlägg, av samma typ som i adventskalendern ,nån gång då och då.
  Finns det något du önskar våra andra kanaler, Instagram eller Facebook?
  Kan inte komma på något
  Finns det något du tror att vi, trots något begränsad tid och begränsade resurser, hade kunnat göra mycket bättre?
  Tycker ni jobbar på så bra som det är.
  Finns det något du uppskattar hos BakingBabies?
  Att det mesta bygger på vetenskap, det gör att jag vågar rekommendera er till andra.

  1. Hej! Vad roligt at du uppskattade forskarkalendern! Vi hoppas också på att få in fler sådana inlägg och har faktiskt ett på gång. Vi trodde när vi drog igång det hela att det skulle vara lite “bloggsemester” för oss. Men i det totala antalet skrivna ord i mejl fram och tillbaka, och arbetet att läsa och ge feedback innan det blev färdiga inlägg, så blev det nog egentligen mer arbetssamt än att blogga vanligt. Men nu har vi lärt oss en massa som troligen gör det enklare framöver.

 8. 30 år
  Jobbar med reklam
  Bor i Värmland
  Ja en dotter på 2 år
  Syskon på väg (januari 2018)
  Läst bloggen ca 6 månader
  Sporadiskt, brukar använda den som uppslagsverk
  Ja jag följer er på Facebook
  Tycker den är bra dom den är
  Har använt bloggen mycket för att läsa om sfinkterrupturer då jag drabbades av en sån med första barnet.

 9. Vem är du och hur gammal är du?
  Malin, fysioterapeut, 30 år.
  Var bor du?
  Sundsvall
  Har du barn?
  Ja två, 4,5 resp 1 år gamla!
  Hur länge har du läst vår blogg?
  Inte helt säker, var under min utbildning till fysio. Saknade kurser som handlade om kvinnors hälsa, graviditet och postgraviditet då i samband med träning. Hade fött mitt första barn och kände mig helt lost i information i hur och vad jag borde träna! Efter er onlinekurs om bäckenbotten har jag läst här regelbundet!
  Hur ofta läser du vår blogg?
  I stort sett dagligen!
  Följer du oss på Instagram/Facebook?
  Ja, både och!
  Finns det något du önskar av bloggen?
  Tycker att er blogg är en stor kunskapskälla som fyller en stor lucka. Superbra!
  Finns det något du önskar våra andra kanaler, Instagram eller Facebook?
  Nej, bra som det är!
  Finns det något du tror att vi, trots något begränsad tid och begränsade resurser, hade kunnat göra mycket bättre?
  Tycker det är bra som det är!
  Finns det något du uppskattar hos BakingBabies?
  Allt! Kommunikation med läsare i kommentarsfält, ni engagerar. Att det som skrivs är på en nivå så att gemeneman förstår och har källhänvisning, jag känner mig trygg i att rekommendera kvinnor jag träffar er blogg! Jag har fått en bättre bild av vad forskningen visar! Tack och gott nytt år!

 10. 1. 32 år
  2. Malmö
  3. Ja! 4,5 och 1,5 år
  4. Sedan 3 år tror jag. Kanske lite mer. Men fortf lite bitter att jag inte hade hittat den vid 1a graviditeten. Så mycket mer förberedd jag varit då!
  5. Läser på bloglovin så när nått nytt kommer läser jag!
  6. Instagram
  7, 8, 9, 10. Gillar allt med “torr folkbildar”-stil, för att låna Mias egna ord. Men bra med mer personligt med för att känna att jag har en slags relation till er 🙂 Tycker ni gör ett grymt jobb och önskar bara att ni ska fortsätta och inte bränna ut er längs vägen pga krav. Tipsar numer alla mina gravida vänner om er så de får chansen att vara förberedda!
  Tack för året!

  1. Tack för dina ord! För att lindra din bitterhet lite, för 4,5 år sedan och längre tillbaks var bloggen inte alls vad den är idag! Så även om du snubblat över den då, så hade den kanske inte gett dig sååå mycket.

 11. 1: 31-årig skribent
  2: Falun
  3: Mamma till 1,5-åring
  4: Började någon gång under graviditeten
  5: Varje dag
  6: Instagram
  7: Fortsätt som ni gör!
  8: Tycker det är bra som det är
  9: Kan inte komma på något
  10: Att man lär sig så himla mycket. Läser även sådant jag inte själv skulle söka upp information om och finner det intressant och givande. Att ni berättar om verkligheten och inte lindar in saker.

 12. Annika, 32 år. Bor i Norrahammar med make och tio månaders son, arbetar som receptarie på apotek. Drömmer om att bli snabb, stark och smärtfri.
  Följt bloggen sedan jag googlade ”löpning graviditet” i vecka tolv. Läser dagligen men följer ej på Facebook/Instagram.
  Tycker bloggen är perfekt och är så imponerad av ert driv! Uppskattar mixen väldigt mycket, både mellan vetenskap/familjeliv/recept och även att du skriver om din egen resa efter skada och efterföljande lagning.
  Har förstått att fler än mig känt sig en aning medfarna känslomässigt efter trauman/skador/ohälsa så vore nyfiken på berättelser om hur ni och andra tagit er vidare genom det?

 13. Hej!
  Jag är 28 år, har två barn och ett tredje i magen.
  Jag har läst er blogg i 4 år ungefär, läser några gånger i veckan och följer er även på instagram
  Jag önskar inget mer av bloggen eller instagram. Det vore ju isåfall att Mia kunde starta en renodlad plattform för kvinnohälsa. Med till exempel träningsfilmer och olika flikar där man kan gå in och läsa om olika problem. och kanske en webshop med utvalda hjälpmedel. Förstår dock att detta inte görs i en handvändning men det skulle behövas och uppskattas! En annan sak jag saknar är bäckenbottenträningsljudklipp på spotify. Både hitta-knipet instruktioner och “pass”. Det är så svårt att behålla koncentrationen under ett helt träningspass och jag vill inte behöva titta på något utan bara lyssna.
  Jag vet att du fått kommentarer om detta innan och jag har läst svaret men som sagt behövs verkligen detta. Jag hoppas att någon kan finansiera dig i att arbeta med detta (om det nu är något du vill göra).
  Jag uppskattar framförallt informativa inlägg om kvinnohälsa och recepten! S

 14. Vem är du och hur gammal är du?
  33 år och läser här i egenskap av att kunna bilda realistiska förväntningar på hur min kropp kan fungera (eller inte fungera) innan och efter en förlossning.
  Var bor du?
  I centrala Stockholm
  Har du barn?
  Nej, men ska få mitt första om en månad.
  Hur länge har du läst vår blogg?
  Ett halvår ungefär, fick tips av en kompis.
  Hur ofta läser du vår blogg?
  Någon gång lite då och då.
  Följer du oss på Instagram/Facebook?
  Nej
  Finns det något du önskar av bloggen?
  Jag tycker den är välskriven och bra, det känns som att ni lägger stort förtroende hos era läsare – att vi själva klarar av att läsa det ni skriver och tolka det som ni vill. Det känns befriande i denna annars rätt jobbiga värld av “härlig kvinnlighet och jordiskhet”.
  Finns det något du önskar våra andra kanaler, Instagram eller Facebook?
  Vet inte, får börja följa er där.
  Finns det något du tror att vi, trots något begränsad tid och begränsade resurser, hade kunnat göra mycket bättre?
  Jag tycker det är bra som det är! Det finns så mycket annan typ av information på andra ställen, så jag tycker ni ska hålla er till det ni gör.
  Finns det något du uppskattar hos BakingBabies?
  Den där förtroendefulla tonen.

 15. 1. Linnéa 33 år
  2. Göteborg
  3. Ja, dotter på 7 mån
  4. 2 mån cirka
  5. Prenumererar i min Reader så läser när ett nytt inlägg kommer
  6. Ja på insta
  7-9. Har inte tänkt så långt än men har verkligen uppskattat allt jag läst hittills!
  10. Forskarkalendern var jättegivande

 16. Vem är du och hur gammal är du?
  Linnea, 28 år
  Var bor du?
  Malmö
  Har du barn?
  ja ett barn
  Hur länge har du läst vår blogg?
  sen i somras någon vecka efter förlossningen
  Hur ofta läser du vår blogg?
  kanske en gång i veckan, går in när jag ser nåt intressant via instagram
  Följer du oss på Instagram/Facebook?
  ja, på instagram
  Finns det något du önskar av bloggen?
  tycker den är bra som den är, tar upp olika ämnen på ett bra sätt .Kanske mer frågestunder? (typ inlägg om frågor du ofta får)
  Finns det något du önskar våra andra kanaler, Instagram eller Facebook?
  livesessions på instagram kanske? 🙂 (sparade så vi med småttingar kan kolla när vi vill hehe)
  Finns det något du tror att vi, trots något begränsad tid och begränsade resurser, hade kunnat göra mycket bättre? nej tycker ni är super!
  Finns det något du uppskattar hos BakingBabies?
  ja allt! Den här bloggen har hjälpt mig SÅ MYCKET kring frågor om mina skador. love u!

 17. Vem är du och hur gammal är du?
  Ylva, 33 år
  Var bor du?
  Just nu i USA, i vanliga fall i Linköping.
  Har du barn?
  Ja
  Hur länge har du läst vår blogg?
  Oj, kanske ett och ett halvt år?
  Hur ofta läser du vår blogg?
  Jag går in och läser då och då, oftare sen jag började följa på fb.
  Följer du oss på Instagram/Facebook?
  Ja, på Facebook
  Finns det något du tror att vi, trots något begränsad tid och begränsade resurser, hade kunnat göra mycket bättre?
  Tycker att ni gör ett kanonjobb! Kanske förklara knepiga/väldigt ämnesspecifika ord då det är saxat ur vetenskapliga artiklar, men det kan ju vi läsare å andra sidan googla om vi inte förstår 🙂
  Finns det något du uppskattar hos BakingBabies?
  Blandningen är rolig. Men framför allt Mias texter, med referenser så att man kan gå vidare och att det är så tydligt förklarat att även en som har noll medicinsk utbildning förstår. Och att åsikter är tydligt markerade.
  Tack!

 18. 1.Vem är du och hur gammal är du?
  Jag heter Anna och är 42 år.
  2.Var bor du?
  Uppsala
  3.Har du barn?
  ja, 2 st. En tvååring och en 5,5-åring
  4.Hur länge har du läst vår blogg?
  Sedan hösten 2015 tror jag (jag var gravid med barn nr 2)
  5.Hur ofta läser du vår blogg?
  Följer den genom en prenumerationsservice, så läser alla inlägg, men går igenom dem kanske en gång i veckan.
  6.Följer du oss på Instagram/Facebook?
  Ja, Instagram. Går ofta in på bloggen efter att ha läst om inlägg där.
  7.Finns det något du önskar av bloggen?
  Den är superbra som den är.
  8.Finns det något du önskar våra andra kanaler, Instagram eller Facebook?
  Nej.
  9.Finns det något du tror att vi, trots något begränsad tid och begränsade resurser, hade kunnat göra mycket bättre?
  Nej
  10.Finns det något du uppskattar hos BakingBabies?
  Bloggen är fantastisk som kunskapsbank – jag förstår det här området så oerhört mycket bättre nu. Mia är fantastisk på att sammanfatta forskning på ett tydligt och lättfattligt sätt samtidigt som hon behåller stringensen. Jag uppskattar också allt ni gör för att skapa opinion på området och för att samla kompetens och lyfta frågor. Sedan måste jag säga att jag även uppskattar era mer vardagsbetonade inlägg i blogg och på instagram (fnissar fortfarande åt instgraminlägget när Joseph skulle dammsuga hissen (som en som också sålt lägenhet under hösten kan jag relatera))

 19. Jag är en anonym 30-plussare från Umeå. 🙂 Har inga barn och känner väl inte heller någon lust att “skaffa”, av olika anledningar. Däremot läser jag gärna inlägg om graviditeter och liknande för jag är väldigt intresserad av kvinnohälsa och är rejält arg över att vården är så eftersatt vad gäller “kvinnoproblem”.

  Brukar klicka in mig på bloggen ganska sällan, typ en gång i månaden, och då läser jag ikapp alla inlägg jag missat. Vet inte hur länge jag läst bloggen, men det är då iaf lika länge som jag följt er på IG; kanske 1-1,5 år?

  Om jag får önska ett inlägg så skulle det vara om framåtlutande bäcken och vad fan man gör åt det. Jag ser ut som Kalle Anka i kroppen – ingen vacker syn. Har dock inte hunnit söka på bloggen när jag skriver det här, så det är mycket möjligt att du redan gjort inlägg om detta. Ska kolla! 🙂

  Tror mig även ha problem med överspänd bäckenbotten, så de inläggen har jag lusläst och uppskattat till tusen! Tycker att det är svårt att veta var man ska vända sig när man behöver söka hjälp för olika problem, det är en jävla djungel alltså! Så det är svinbra att du skriver ut såna saker. Är helt övertygad om att du hjälpt till att göra vården mer demokratisk.

  Älskar blandningen av recept, personliga berättelser och medicinska frågor. Forskarkalendern var jätteintressant och det senaste greppet med “det blir bättre”-inlägg är toppen. Som tidigare läsare har sagt så brukar även jag använda bloggen som kunskapsbank, och det är helt suveränt.

  Är även förtjust i er IG – gillar blandningen av högt och lågt samt den stora igenkänningsfaktorn (och humorn, hehe).

  Ni har så otroligt hög nivå på det ni gör så jag tror fasen inte att det hade gått göra bättre! Är så sjukt impad men samtidigt ledsen över att jag inte kan bidra ekonomiskt. Längtar tills jag får ett jobb så jag kan överföra en slant som tack! Ni är värda allt guld i världen. Tack för allt ni gör! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *