Asiatiska fiskkakor
Det här är fiskbiffar som går att göra av nästan vilken vit fisk som helst. Det här är också ett av Mias absoluta favorit-fisk-recept. Barnen älskar också dessa asiatiska fiskkakor som går att äta i bröd, med nudlar eller med ris. Receptet är för fyra, men ganska små portioner. Ta mer fisk och plussa på lite extra på övriga ingredienser om du vill ha mer!
Ingredienser
- 1 tsk chilipulver
- 1 citrongräs (endast den vita delen)
- 1 vitlöksklyfta
- 2 cm färsk ingefära
- 400 g fryst vit fisk MEN tinad och avrunnen.
- 1 msk fisksås
- 1 ägg
- 0,5 dl cocosmjölkpulver (om du inte har det kan du tillsätta kokosflingor som du kört i mixer)
- 1 msk socker
- 1 tsk salt
- 2 tsk malen koriander
Gör så här
Tillsätt alla ingredienserna i en matberedare och kör ihop till en slät färsig smet.
Forma små biffar och stek vacker gyllenbruna i rikligt med olja några minuter på varje sida (medelhög värme). Har du en mattermometer kan du mäta så att fisken får en innertemperatur på 55-60 grader.
Vi servera med ris eller nudlar och wokgrönsaker, eller med hamburgerbröd och färska grönsaker.
Dagens middagstips från oss till er!
Lycka till!