Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Efter en flytt och förskolebyte

Efter en flytt och förskolebyte

Efter en flytt och förskolebyte

Ni som följer oss på instagram får ju ofta mer vardagsglimtar från oss “bakom kulisserna” än vad ni just nu får på bloggen. Faktum är att de blogginlägg ni läser nu mestadels är tidsinställda sedan länge. Vi har nämligen flyttat och haft en massa annat för oss!

Vi har varit på väg ett tag

Vi har alltså flyttat från vår älskade trea på söder, till en nybyggd fyra i Årsta. När vi började kolla på lägenheter kollade vi först på lägenheter i typ samma kvarter som vi redan bodde. Vi hade gärna bott kvar. Men när vi varit på en visning av en fyra i kvarteret och någon la ett bud på en miljon samma kväll kände vi att det nog skulle bli omöjligt. När vi sedan började titta på fyror utanför tullarna insåg vi att vi skulle få sååå mycket mer för pengarna. Så påsken 2017 valde vi en lägenhet i en nyproduktion i Årsta efter att ha varit på en något surrealistisk “virituell visning” och blivit förälskade i en planlösning.

Höstens säljdipp

Mitt uppe i Mias operation- och sjukskrivnings-mående sålde vi vår lägenhet på Söder, typ första veckorna perioden med prisnedgången. Vi kom undan helt okej ändå, men vi var inte i närheten av några miljon-bud, haha. Och kring jul och första veckorna i januari tillbringade vi lediga stunder med att röja och packa.

Flytthelgen

Den nittonde januari körde vi våra första lass med lådor och grejer till lägenheten, och den tjugonde gick stora lasset med alla möblerna. På första flyttdagen var det bara jag och Mia som körde, men på andra dagen hade vi tre vänner till hjälp. Dagen efter städade vi ut gamla lägenheten och fick röjnings- och uppackningshjälp av Mias mamma, syster och sedan också pappa med familj. Folk frågar varför vi inte lejde bort arbetet med flyttfirma och flyttstäd, men grejen är den att vi gärna gör sånt där själva. Framförallt Mia känner att det är viktigt för henne att städa ur sig ur en lägenheten, för att liksom säga hejdå. Barnen har varit superglada över nya lägenheten. Glada över sin nya fina våningssäng och glada över vår nya bastu. Vår nybyggda lägenhet har alltså bastu! Så soft grej.

Kontraktskrivning och hejdå från förskolan

Barnens sista dag på gamla förskolan var på måndagen efter flytten. Då var vi iväg och skrev kontrakt Söder-treans nya köpare. Pedagogerna hade gjort jättefina bildcollage och skrivit upp snälla saker som barnens kompisar sagt om dem. Så fint!

Inskolning på nya förskolan

Barnen haft börjat på två olika avdelningar på förskolan, vilket krävde att både jag och Mia var med varsitt barn. Inskolningsprogrammet var gjort för småttisar och våra barn tyckte kanske att det var i fjösigaste laget att få gå en timme första dagen. Men vi kunde använda övrig tid till att släpa runt barnen på stans alla möbelbutiker. IKEA och Småland uppskattades mest, av naturliga skäl. På en vecka har vi kunnat komma i ordning i hela lägenheten, plocka upp allt och beställa det som behöver beställas. Så skönt att få landa och ha de flesta besluten fattade.

Hemma!

Det kvarstår att få lite rutin i nya vägar till arbetet och förskolan och att barnen ska vänja sig vid sin nya vardag. Hittills verkar det helt okomplicerat för barnens del, det här med flytten. De har varit enstaka tillfällen de sagt att de hellre velat gå på den gamla förskolan, men det är väl helt naturligt. Vi har hälsat på några grannar, gått vilse inne på närmsta ICA och fikat på bästa stället i närheten. Det här kommer nog bli bra!

Nu vill vi ha alla era bästa Årsta-tips!

4 kommentarer till “Efter en flytt och förskolebyte”

  1. Nu börjar det bli ett gäng år sen vi flyttade från Årsta och det har antagligen hänt en del där sen dess. “På min tid” gillade jag att springa vid Årstafältet, äta fredagsmiddag på LA Bar och de första fina vårdagarna blev det glass eller fika vid torget.
    Hoppas ni kommer trivas!

  2. Välkomna till Årsta! Bästa tipset är nog Årstaskogen! 🙂 Kolla in bla Trollparken där. I Folkets hus finns bibliotek och mysigt café. Enskedeparkens bageri nära Enskede ridskola. Och det lilla nya bageriet (och kvarnen!) Spiga Madre vid Sköntorpsplan! Hela Årsta är faktiskt ganska mysigt, så välkomna som sagt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *