Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Matvecka från Tanzania

Matvecka från Tanzania

Matvecka från Tanzania

Vi ska erkänna, vi drar oss ofta från att välja matländer på Afrikanska kontinenten när vi väljer matland. Vi trivs bäst i Asien och Europa, Sydamerika har varit gott men har faktiskt blivit lite “samma samma” trots flera olika länder. Nordamerika var okej, med Soul Food och Kanada som helt okej matveckor. Men nu förslog Wollmar Tanzania, och det är läge att vidga våra vyer. Vi har inte haft någon lands-tema-matvecka sedan i början av december.

Våra utvalda Tanzanianska recept

 1. Sukuma Wiki  (Det första receptet vi hittade var från Tanzania, men det här Kenyanska receptet lät godare) = Grönkål med tomater
 2. med chapati och fiskcurry
 3. Pilau med kyckling
 4. Ris- och kokospannkakor, det får bli en middag även om det kanske är mer fika. Vi är en barnfamilj, okej?
 5. En vegetarisk bönrätt med ris

Det fick räcka. Vi KOMMER inte lyckas äta de rätter som är med en kolhydratkälla likt gröt. Detta verkar ju ganska vanligt inom den afrikanska kontinenten och genom en dålig matupplevelse har vi ratat detta sedan. Frågan är om det är någon som har ett riktigt bra tips på en afrikansk restaurang i Stockholm som kan ge oss en positiv matupplevelse för en denna “matgröt”?

För er Tanzania-fans där ute har vi tyvärr plockat bort kombinationen av kokosmjölk och jordnötssmör som verkar återkomma regelbundet i många recept, då den verkligen inte passar våra smaklökar.

En ytterligare rätt blir mer generellt “afrikansk”:

Sista dagen i matveckan blir det något lätt och vanligt som barnen gillar här hemma, typ korv med bröd. =)

Berätta!

Vad var det godaste som du ätit senaste veckan?

Har du några erfarenheter av Tanzania?

 

 

 

5 kommentarer till “Matvecka från Tanzania”

 1. Jag åt en fantastisk afrikansk böngryta på skolan där jag jobbar i torsdags… Den var så god så jag bad köket om receptet 🙂 Inte den typiska Bamba-maten direkt 🙂

 2. Alltså etiopisk mat måste ni bara testa om ni inte gjort det tidigare? Smakrik, kryddig- supergott. Deras huvudrätt Ingera- en bröd med flera olika röror/grytor till.
  För några år sedan fanns minst två etiopiska restauranger i Stockholm- osäker hur det är nu.
  Tack för en fantastisk blogg!

  1. Ja, vi har varit på två olika etiopiska restauranger för ett gäng år sedan, men tror inte att någon av dem finns kvar. Vi älskar grytorna och smaksättningarna, tycker inte riktigt lika mycket om brödet.

 3. alltså…ugali är inte gott så ansträng er inte för mycket för att hitta 🙂 älskar Tanzania men inte maten som ju generellt inte smakar något.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *