Efterlyser undervisningspatienter (igen)

Efterlyser undervisningspatienter (igen)

Uppdatering: Nu har jag skickat iväg intresseanmälningarna och det är upp till kursansvariga att ta kontakt med de personer som de väljer. De kommer inte behöva i närheten av så många som anmält intresse. Jag lovar att återkomma om jag får förfrågan om att agera efterlysare fler gånger!

I november förra året hjälpte jag läkarna på Huddinge sjukhus att ragga undersökningspatienter. Det hålls ju regelbundet kurser för vårdpersonal för att förbättra diagnosticering och åtgärder av förlossningsskador. En ny sådan kurs är på gång, fast på Danderyd den här gången. Läkaren som håller kursen är dock från ett annat sjukhus.

För att lära ut bra undersökning (framförallt via ultraljud) behöver de ha riktiga personer att visa på.

Efterlyses:

Kvinnor som kan tänka sig att ställa upp som undervisningspatienter.

Information

Datumet som du behöver vara tillgänglig är  25/4. De behöver ett visst antal personer. Du behöver kunna ta dig till Danderyds sjukhus dagtid. Det är lättast om du kan vara barnfri under besöket, men om det krisar kan du ha med ett barn som någon annan kan titta till. Du kan inte hålla i barnet själv under undersökningen. Det hela tar runt 40 minuter. Om du önskar kommer du kunna få ett uppföljande individuellt besök med en läkare.

Hur går det till?

Det är en undervisande läkare och några stycken som tittar på. Även dessa är specialistläkare inom gyn/obstetrik. Du kommer få en ultraljudsundersökning i mellangården, ett vaginalt och ett analt. Undersökningen sker i en gynstol som är utvecklad speciellt med syftet att kvinnan i undersökningssituationen ska känna sig mindre utsatt. Detta genom att hon hellre sitter med benen fram och höjd överkropp än ligger med benen upp och huvudet ner. På så sätt kan hon vara är mer delaktig i processen.

Vad får jag ut av detta?

Det utgår ingen ersättning, men du får en förstklassig bedömning av din egen bäckenbotten. Du bidrar också med kunskaper så att andra kvinnor kommer få bättre undersökning och behandling. Om det framkommer något på undersökningen som gäller din bäckenbottenhälsa kan du få ett individuellt bokat möte med läkare efteråt.

Intresserad?

Skriv en kommentar här och var noga med att uppge din riktiga mejladress, så kan jag sedan sätta dig i kontakt med rätt person!

Jag är bara en efterlysande mellanhand och kan naturligtvis inte garantera att alla som ställer upp behövs och så vidare. Sist jag efterlyste så här kom det in så många intresseanmälningar att det skulle räckt för flera år…

Kom ihåg att detta är ett sätt för dig att göra ett bidrag till bättre kvinnosjukvård. Ta chansen om du har möjlighet! 

Previous

Next

43 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *