Matvecka från Luxemburg
Har ens Luxemburg en egen matkultur? I recepten vi läst finns en massa matvaror, korvar och ostar som vi varken hört talas om eller kan få tag på. Så det känns som att det vi får tag på bland de luxemburgiska recepten ändå blir de som är… rätt universella.
Här är våra utvalda luxemburgiska recept för veckan som kommer:
- Öring i vitt vin med kokt potatis och grönsaker.
- Gromperekichelcher =potatisplättar. Ser det ut att serveras med… äppelmos? Vet ni?
- Köttrullader med pasta och en syrad sallad.
- Ciderkyckling med hasselbakspotatis med broccoli och morot.
- En slagspastagratäng. Den ska egentligen göras med hemgjord pasta/luxemburgiska dumplings, men jag undrar om vi bara snor smaksättningen och gör en pastagratäng.
- Pasta med zuchini och ost
- Linssoppa med fläsk
Har du någon erfarenhet av Luxemburg?
Berätta!