Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Fernandos påsktårta med lakrits och lemon curd

Fernandos påsktårta med lakrits och lemon curd

Fernandos påsktårta med lakrits och lemon curd

För något år sedan gjorde vi denna underbara påsktårta. Mia älskar lakrits och den här kombinationen av citron och lakrits i en tårta är faktiskt fantastisk. Det är några veckor kvar och vi tänkte tipsa om denna. Och i kommentarsfältet kan ni nu fylla på med era bästa påsk-dessert-tips. Det är några veckor kvar, så vi hinner både handla och baka och testa flera stycken… =)

Ingredienser
image

  • 1 påse turkisk peppar
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 dl grädde
  • 1 burk lemon curd
  • 1 rulle lakritssmakande marsipan
  • kex eller annat till finishen på tårtan (i och med att lakritsmarsipansrullen inte räcker till ett helt tårtlock…) 

Börja med att göra en turkisk peppar-sirap:

image

De behöver totalt 90 gram turkisk peppar till tårtan, eller mer om du vill ha riktigt kraftig smak. Jag tog först 45 gram, det vill säga typ 12 stycken och smälte ner i en dl hett vatten och lät koka tills den var en tjock sirap. Låt detta svalna! 

Gör sedan en tårtbotten:

  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl potatismjöl
  • 1dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Sätt på ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form á 22 cm i diameter. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjölen och bakpulvret och rör försiktigt ner detta i äggvispet. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter. Låt kakan svalna i sin form i 5-10 minuter innan du stjälper upp den och ytterligare lite till innan du skär och fyller den.

Nu är det dags att göra fyllningarna:

Skär upp tårtan i tre lager. Vispa grädden.

Lager 1. En burk färdig lemon curd á 320 gram.

Lager 2. Turkisk-pepparsirapen blandas med 2 dl vispad grädde. Mortla ner resten av turkiska pepparen (jag tog 12 till, eller 45 gram) och blanda med sirapen och grädden.

image

Spackla tårtan med grädde och lägg på ett marsipanlock.

image

Vi omgärdade sedan tårtan med citronwafers och toppade med marsipanägg.

 

Så!

Nu är det din tur! Vad är din favorit-påsk-dessert?

Etiketter:

6 kommentarer till “Fernandos påsktårta med lakrits och lemon curd”

  1. Låter som ett spännande recept! Är det bara jag som har problem med bloggen via bloglovin? Jag följer via bloglovin men jag har inte fått upp något nytt inlägg sedan den 7/3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *