Graviditetsdagbok från vecka 13

Graviditetsdagbok från vecka 13

Nyheten är ute

Efter ultraljudet har vi känt oss tryggare och har berättat på våra respektive jobb och för familj och vänner. Det är märkbart att det är tredje barnet och att vi dessutom varit ganska öppna för att vi är sugna på ett tredje barn. Ingen blir överraskad och ingen blir heller översvallande glad. Alla ba ”jaha, grattis”. Det här blir ju konstigt för er bloggläsare som nu får de här inläggen i efterhand, men: i veckan som kommer berättar vi även på bloggen. Det känns roligt och spännande! Tror faktiskt att många av er läsare kommer bli gladare än vad flera andra i vår omgivning är.

Joseph bakade bullängder som v bjöd på respektive jobb när vi kom med nyheterna. 

Inget illamående, något mindre trött

Kom på att det nu är länge sedan jag ens var en tillstymmelse till illamående. Tröttheten har absolut minskat, jag orkar ta lite mer initiativ hemma nu. Joseph blev så förvånad, glad och tacksam när jag hängde tvätten häromdagen. Bäckenet är däremot verkligen inte bra. Om jag tar mig hem från jobbet, hämtar barnen och sedan ställer mig och lagar middag, då har jag så ont att jag typ inte kommer ur soffan senare. Hör ni? Jag låter som ”alla mina patienter”. Det är nyttigt och ödmjukande, det ska jag säga.

Köpte fina gravidkläder!

Under båda mina andra graviditeter har livet klädmässigt inte krävt något alls av mig. Jag har haft privata kläder på mig till och från jobbet och på helgerna ändå mest lek- och lekparksanpassade kläder. På jobbet har jag landstingskläder. Därför har jag bara köpt mest begagnade gravidkläder, paket med ett gäng byxor och tröjor att använda bara av praktiska skäl. Men den här graviditeten är annorlunda. Dels har jag ett civilklätt jobb en dag i veckan och dessutom föreläser jag numera ungefär en gång varannan vecka. På föreläsningar och framträdande tycker jag att det gör JÄTTESTOR skillnad att känna mig snyggt klädd. Så nu har jag beställt supersnygga (och bekväma!) gravidkläder från ASOS. Det kom fram i veckan och allting satt bra. De kommer vara snyggare med mer mage, såklart. Men jag är SÅ GLAD! (Obs, inget samarbete eller så, jag är bara glad över att ha köpt nya kläder!) 

 

Previous

Next

3 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *