Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Graviditetsdagbok från vecka 14

Graviditetsdagbok från vecka 14

Graviditetsdagbok från vecka 14

Nu är vi snart ikapp! När ni läser det här inlägget är jag i vecka 15. Så nu har vi snart kommit till att graviditetsinläggen kommer bli mer aktuella och komma just en gång i veckan.

Äntligen lite energi!

Det vände verkligen i påskas. Det var inte bara långhelgen och sovmorgnar som gjorde mig piggare, jag ÄR piggare! Jag somnar fortfarande på två sekunder och i soffan varje kväll, men jag orkar göra saker på dagarna. Jag har varit ute och rest med mitt SKL-jobb och åkt till Malmö över torsdagen och Göteborg i fredags. Jag orkade med! Jag är blodsockerkänslig och hungrig, men är inte dödens trött.

Bäckenet begränsar

På förra årets turné med SKL var jag ute och sprang varje morgon. Dels för att det var roligt att få se lite av städerna vi besökte, och dels för att jag tog chansen att få den motionen. Nu väljer jag bort till och med promenader så mycket jag bara kan. Jag märker att jag inte riktigt kan hålla takten med personer som går normaltsnabbt. Det är ju inte för att jag är stor och gravidtung, utan på grund av smärtbegränsning. Och att vrida ut benen för att komma ur en bil ger hemska hugg i bäckenet. Att skynda är uteslutet.

Magen är enorm!?

Jag kollar ibland på min mage och tänker “oj, så stor den är!”. Men sen så ser jag bilder av mig själv som höggravid tidigare gånger och inser att det finns en lååång väg kvar att gå ändå. När jag berättar för folk som inte känner mig och vet hur jag brukar se ut/klä mig så märker jag att de ser förvånade ut. Helt så stor mage som jag uppfattar att jag har, kan jag alltså inte ha! Haha. Det här med kroppsuppfattning, alltså.

När är andra trimestern egentligen?

Enligt gravidappen har jag passerat 34 % av graviditeten, och alltså gjort mer än en tredjedel. Ändå är jag fortfarande i första trimestern? Vad är logiken för den uppdelningen egentligen? I alla fall brukar folk ju påstå att andra trimestern är en tid för rätt mycket välmående för många, mitt emellan det tidiga kymiga måendet och det sena tunga. Förutom det onda i bäckenet så mår jag rätt reko nu!

Det var härligt att berätta för er läsare!

Det var en härlig dag i torsdags när vi berättade här på bloggen och på instagram. Så många som är glada för oss! Tack för all kärlek och lyckönskningar och allt engagemang! Ni är bäst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *