Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Graviditetsdagbok från vecka 16

Graviditetsdagbok från vecka 16

Graviditetsdagbok från vecka 16

Jag börjar fundera på om jag har moderkakan i framvägg igen. Så var det med Wollmar, och det tog evigheter innan jag började känna rörelser och sparkar. Med Wilfred låg moderkakan annorlunda och både jag och Joseph kunde känna tydliga sparkar i vecka 15, vill jag minnas. Nu känner jag INGENTING. Jo, jag känner sammandragningar, men inget fladder och inga sparkar. Hoppas Baby Boss mår bra? Att den hade armar och ben såg jag ju på ultraljudet för några veckor sedan. Så rent teoretiskt borde den kunna sparka på.

Vecka 16 med Wollmar i magen

Vecka 16 med Wilfred  i magen

Vecka 16 med Baby Boss i magen

På ett sätt tror jag att magen är mindre den här gången? Det är så himla svårt att avgöra, men den är i alla fall inte väldigt mycket större. Jag vägde mindre i början av den här graviditeten än vad jag gjort vid någon av de tidigare, det kanske kan spela in. Tycker att magen med Wilfred liksom ser lite uppnosigare ut också. Lustigt ändå.

En fin present!

Jag hade en SÅ dålig dag igår. Huvudvärk från början till slut. Så eländigt gnälliga barn efter hämtningen. Och Joseph som kom över en timme sent från jobbet pga tågstrul. Men sen kom Joseph in med posten, och där låg ett paket med detta. Hur fint är inte detta? Både själva kläderna, en dräkt och en liten mössa. Men också att någon tänkt på oss och velat skicka en present! Jag blev så glad att jag grät en ganska lång stund.

Nyttigt att vara trött…

Sen la vi barnen, och strax efter det somnade jag 20 minuter in i kvällens film. Det begränsar i alla fall mitt onyttighets-ätande, det här med att jag somnar ifrån alla helgkvällar. Det är då vi har godis eller chips hemma. Å andra sidan så somnar jag också ifrån tandborstandet, så tandläkaren lär väl inte vara den som applåderar i slutänden i alla fall.

Gillar inte bebisar!

Det här är ett fenomen som hänt mig under båda graviditeterna: Helt plötsligt börjar jag känna en antipati mot alla småbebisar. På resan med SKL till Umeå fick jag ta del av Region Norrbottens informationsbok som de delar ut till alla nyförlösta. Mina kollegor satt och bläddrade och “ooo:ade” och “aaaa:ade” över bilder på små söta bebisar. Och jag tänkte bara att alla var fula! Det känns så hemskt, men det är lika tydligt som min osugenhet på kaffe i tidiga graviditeten. Det går ju som tur är över…

Nu är det slut med resandet

Nu är det slut med SKL-turnerandet för den här gången. Jag har bara två inbokade föreläsningar och en medverkan vid ett annat event kvar fram till sommaren. Så nu ska jag försöka att inte boka upp mig så mycket mer, utan lägga kraft på att jobba och orka leva lite på fritiden. Det har varit så mycket fram tills nu att jag knappt haft ork att planera in självklara eller ens väldigt roliga saker. Som Wilfreds fyraårsfirande som kommer vara i maj. Nu är det hög tid att börja fundera. Han vill ha haj-tema på kalaset!

Ge alla era bästa haj-kalas-tips! 

 

2 kommentarer till “Graviditetsdagbok från vecka 16”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *