Graviditetsdagbok vecka 18

Graviditetsdagbok vecka 18

Asså. Den här veckan känns inte heller som någon toppenvecka. Jag håller mig i alla fall i fas med vad apparna och 1177 säger:

TaDa! Som ett brev på posten:

Jag har ALDRIG såna problem annars.  Och som om det inte räckte med svamp, alla mina kroppsöppningar och slemhinnor håller på att ballar ur. Så fick naturligtvis en liten vaxpropp som grädden på moset.

På begäran:

Dagens mage!


Annars så handlar allt just nu om kalas.

En av mina systersöner fyllde två år i torsdags och vi var på ett härligt försommarkalas ute i Huddinge. Och idag är det dags för Wilfreds förskole-kompis-kalas. Med hajtema. Vi har pysslat hajar högt och lågt här hemma i flera veckor. Häromkvällen började båda barnen gråta för att de insåg att de hajar jag målat kommer ges bort till barnen på kalaset, och att det alltså inte är säkert att de får just sina favorithajar. Så jag fick göra en extra makohaj till Wilfred och en tigerhaj till Wollmar.

De var av någon anledning väldigt noga med att hajarna behövde vara av hårt papper, så nu är de klistrade på wellpapp som sedan är klistrat på havsbakgrunden.

Ni hör – det är roligare att prata om hajar än om graviditet

Vill ni att vi ska göra ett hej-kalas-inlägg också och berätta mer om hur det blev? Säg till i så fall!

Previous

Next

5 Comments

  • Supersnygga hajar!

    Jag är också gravid i vecka 12 och känner av den fantastiska biverkningen svamp. Fråga: det står att man ska rådfråga läkare innan behandling med preparat, men gå till läkaren pga svamp liksom.. känns ju overkill. Står i valet och kvalet att testa med intimtvål så länge. Rådfrågade du nån?

    • Uj, en samvetsfråga! Jag BORDE och skulle ha ringt min barnmorska och bett att få komma dit, tror garanterat att hon kunnat konstatera svamp och ge rekommendation om behandling. Men nu i veckorna som kommer har jag så otroligt mycket olika anledningar att inte vara på jobbet: RUL, läkarbesök på Mvc, läkarbesök på bäckenbottencentrum osv, så jag kunde helt enkelt inte för jobbets skull ta ledigt för ytterligare en grej. Men ring din barnmorska, ett besök är säkert bara ett drop in-besök bort!

    • Ring din BM! Hon kan ge råd om vilket preparat som är okej. Jag fick bihåleinflammation och på alla kortisonnäspryer stod det ”vid graviditet: kontakta läkare”. Apotekspersonalen ville inte sälja utan ordination, trots receptfritt. På MVC har de en annan FASS och kan ge bra råd!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *