Ukrainsk matvecka
Vi har inte haft något landstema på ett tag. När alla helger varit fyllda med kalas så har vi inte haft så mycket tid till att laga ny och spännande mat. Nu har vi det lite lugnare en period och är sugna på ett nytt matland. Det är bra när barnen väljer matvecka. Det finns liksom länder vi drar oss för att välja. Mest bara på grund av fördomar. Ukraina låter inte så himla najs matmässigt. Men! Nu ska vi vidga våra vyer! Vi väljer bort leverkaka och andra väl läskiga rätter.
Till fördel för dessa utvalda recept:
- Någon slags dumplings med en blandad sallad.
- Borscht med bröd och smör.
- Snabbbversionen av kåldolmar
- Potatiskakor med svamp, lingonsylt för barnen.
- Tunnbrödrullar (vi använder nog libabröd)
- Lättpanerad torsk i tomatsås . Vi serverar med färskpotatis och sallad.
- Pastaratäng med en bönsallad
Med lite anpassningar kommer det här nog bli en bra och barnvänlig vecka!
Har du någon relation till ukrainsk mat?
Berätta!