Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Graviditetsdagbok vecka 22

Graviditetsdagbok vecka 22

Graviditetsdagbok vecka 22

Nu blir jag sjukskriven!

Det har verkligen varit på gränsen ett tag nu, men nu är Ellen (min vikarie) installerad så efter midsommar går jag på 75% sjukskrivning. Jag känner lika dela lättnad som typ… skuld? Kvar blir mina 20 % på SKL och 5% jag får lösa på något annat sätt. När jag var hos läkaren passade jag också på att fråga om det var rimligt att skicka remiss för kejsarsnittet nu, utan att jag ska behöva gå på samtal först. Det är ju liksom inte en förlossningsrädsla vi pratar om, utan om medicinska indikationer. Så hon gjorde ett försök! Jag antar att jag inte kommer höra något från dem på länge ändå, men det är bara skönt att veta att det kanske är på gång.

Det här var veckan då jag typ kom ikapp?

Det var ju inte så lång tid mellan graviditeterna förra gången, och jag upplevde att magen blev större fortare då. Jag skrev i inlägget från graviditetsvecka 22 med Wilfred i magen att jag tyckte att magtillväxten som varit mycket snabbare då (andra gången) började lugna sig lite.

Vecka 22 med Wollmar

 

Vecka 22 med Wilfred

Den här tredje vecka 22-graviditetsmagen är inte heller särskilt unik. Jag tror att den ser en liiiiten aning mindre ut, men det är kanske för att kortet nu är taget på förmiddagen och de övriga kvällstid.

Annat är sig också likt.

När jag senast skrev ett graviditetsvecka 22-inlägg skrev jag:

Jag har… känt att jag börjat samla på mig vätska. Svullnad i fötterna på kvällarna, litegrann tendens till karpaltunnelsyndrom i händerna och vissa dagar en känsla av att kunna dricka hur mycket som helst men kissa väldigt lite.

Så är det nu också. Jag fick ta på mig skena för ena handen häromkvällen för att det domnade så. Kan känna av värken när fötterna svullnar om jag sitter med benen ner på kvällarna. Det känns som att värmen kan bidra också.

Det som är annorlunda

Sist skrev jag att de onda sammandragningarna börjat lägga sig efter en antibiotikakur. Nu har jag inte haft anledning att ta någon antiobiotika, men jag har lika väl mycket sammandragningar. De gör inte ont-ont, men de gör liksom att jag tappar andan och behöver stanna upp lite. Sedan skrev jag också i gravidveck 22 senast att bäckensmärtan varit väldigt hanterbar. Så kan jag ju inte riktigt känna nu, nu när jag precis kapitulerat inför en sjukskrivning.

Okej, min plan för sjukskrivningen:

 • Ta det lugnt.
 • Träna/rehaba bäckensmärta/prehaba inför snitt
 • Vara lite piggare/gladare när jag är med barnen

Tips på serier/poddar?

Jag kommer ha väldigt svårt med första punkten om jag inte fyller upp med lämpliga aktiviteter, typ kolla på serier. Har ni några bra tips? Jag vill ha snälla, lättsamma, kanske spännande men inte läskiga serier. Helst med kvinnliga huvudroller och aldrig med barn som far illa. Och poddar, vilka lyssnar ni på egentligen? Berätta!

Och ett tips från mig!

Jag håller på att bråka lite men min nya mobil, av någon anledning tar den kort med urusel skärpa. Men skit i bilden! Visste ni att man lika väl kan ta av själva höljet kring Niferex? Jag läste om det i någon gravidgrupp jag är med i. Det verkar som att det är ganska många som upplever att biverkningarna av typ illamående, hälsbränna osv minskar om man tar bort kapseln. Joseph säger att det troligen är placebo, men jag upplever ändå skillnad. Det är lite knöligare i att få i sig granulatet än kapseln, men det är det värt! Att få sluta med järntabletter är en målbild för en här graviditeten. Om jag nu inte förlorar en massa blod i samband med snittet. Men man får väl alltid drömma…

8 kommentarer till “Graviditetsdagbok vecka 22”

 1. Bra serier:
  Downunder på Netflix. Handlar om en trött förstagångsmamma, och är väldigt rolig! 30 minuters avsnitt.

  Glow på Netflix. Rolig serie om de första kvinnliga wrestlingbrottarna.

  Girlboss- Netflix. Rolig serie om en tjej som försöker starta eget företag.

  Poddar: Genushistoriepodden, Skäringer och Mannheimer, och den bästa: världens sämsta föräldrar!

 2. Skulle du kunna skriva lite om hur du prehabar för ett snitt? Eller har du kanske gjort något inlägg om det tidigare? Mvh en i 28e veckan

 3. Du bör väl absolut få kejsarsnitt utan någon diskussion innan? Jag fick också en skada (grad 4 bristning) med första, med två efterföljande operationer, och har ”fått” snitt med mina båda andra efter det, har ju helt blivit avrådd från att föda vaginalt så det var ju inget jag själv ville, om jag inte hade haft min skada innan. Jag kom på mig själv under båda de andra grav. att verkligen längta efter att få föda ”som vanligt”, fast jag ju veeeet hur j-a ont osv det gjorde och så. Och jag ville ju verkligen inte riskera kroppen ännu mer, men ändå. Har haft toppenbra förlossningar med båda snitten, så det handlade inte ens om det tror jag. Bara kroppen som liksom… ville göra sitt jobb kanske? Oavsett, hoppas det blir enkelt att få snitt, det borde det ju. Och jättejättekul att följa graviditeten i dagbok såhär, jag läser med glädje!

 4. Tipsar om Iron Response från Innate. Järntabletter med naturliga råvaror, som är mycket snällare mot magen och inte ger illamående, m.m. Har räddat mig (som inte klarar t.ex. Niferex) under mina graviditeter!

 5. Tänkte först tipsa om Call the midwife (barnmorskan i east end) Men eftersom den utspelar sig i Londons fattigare delar under 50-60-tal så händer det ju att barn far illa, även om det oftast slutar väl. Den finns iaf på Netflix och en ny säsong har precis startat på SVT.

  Kan också tipsa om Sider alForte, det enda järntillskottet jag har kunnat ta utan att få någon biverkning. Lite dyrare, men för mig var det verkligen värt pengarna.

 6. Hej!
  Är det nåt jag kan är det serier på Netflix!
  Tycker som du att de ska vara feelgood och inte läskigt! Absolut inte barn som far illa!

  Äventyr/romantik
  Outlander! Se den! Älskar den! Huvudpersonen Claire är så stark och fascinerande.

  Humor
  The Letdown. Humor om föräldralivet. Sträcktittade den.
  Brooklyn nine nine!
  Gracie and Frank – så feel good om två kvinnor i 70års åldern

  Advokatserier:
  Suits
  The good wife. Stark kvinna/Mamma i huvudrollen!

  Drama
  The Crown – dramatisering om drottning Elisabeth. Också mycket bra
  Dear White People –
  är man intresserad av svartas historia i USA så se även: Det 13e tillägget.(dokumentär)

  Kan även tipsa om BLUTSAFT! Drack det istället för järnkapslar. Funkar kanon! Hade jättebra järnvärden efter förlossningen.

  Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *