Graviditetsdagbok vecka 24

Graviditetsdagbok vecka 24

Barnmorskebesök

I veckan var jag hos barnmorskan, men då var jag visserligen fortfarande i vecka 23. Jag tog med mig barnen, de älskar vårdbesök. De är sååå fascinerade av blod och provtagning och plåster och hela alltihopet. Allt var bra, hjärtljud, blodvärde, blodsocker och blodtryck. Nu kommer det dröja tills nästa besök på grund av att vi kommer vara bortresta i omgångar nästan resten av sommaren.

Så lugn bebis så vi blev rädda!

Jag har redan hunnit vänja mig vid att baby boss lever rövare i magen på mig, och speciellt kvällstid. En kväll när jag låg i soffan insåg jag att det jag inte mindes när jag kände fosterrörelser senast, och det var verkligen ovanligt lugnt i magen. Jag hade världens halsbränna, så jag hade precis druckit ett stort glas med kall samarin. Så det kändes inte lönt att börja bälga i mig mer iskallt vatten. Äen om det väl brukar vara det första knepet. för att få igång fosterrörelser. Men Joseph kupade händerna mot magen och ropade in till bebisen, och då vaknade den. Sen kände ja sparkar under resten av kvällen, men lite lugnare än brukligt. Men nästa morgon vaknade jag med det vanliga sjöslaget i magen. Och sen har allt varit som vanligt.

Ont i handlederna

Sen några veckor tillbaks sover jag med skenor för handlederna. Jag vaknade med avdomnade händer flera gånger på natten och vaknade med värk i handlederna på morgnarna. Så jag har plockat fram mina gamla skenor som egentligen är för morbus de quervains, fast det jag har nu är mer karpaltunnelsyndrom. De funkar bra, i alla fall! Men det handledsonda är ett tydligt tecken på att jag börjat samla på mig vätska.

Här är när jag var med Argfred och provade ut skenorna när jag först fick ont i handlederna när Wilfred var bebis. (Eller ja, jag har haft tendenser till karpaltunnelsyndrom alla graviditeter, men det där onda var i en egen liga.)

Nu blir vi lediga ett tag

Nu i några veckor är barnens förskola stängd och vi kommer vara lediga tillsammans allihop. Jag ser så mycket fram emot den här sommarledigheten tillsammans med familjen. Den sista sommaren med två föräldrar och två barn. Det känns jättekonstigt att tänka på att vi nästa sommar kommer ha en lika självskriven familjemedlem till!

Previous

Next

4 Comments

  • Nu vill inte jag skrämmas men jag har varit med om värsta tänkbara scenario när det handlar om minskade fosterrörelser… Jag vill egentligen bara säga att man ska söka vid, inte bara minskade fosterrörelser, utan också förändrade. Men det vet du säkert redan. Och som sagt, inte för att skrämmas, bara för att påminna.

    • Tack för påminnelsen. Vi var till barnmorskan dagen efter den episoden ändå. Och i och med att det inte fanns något som tydde på att något var fel så bedömde vi det rimligt att chilla. Tidigare graviditeter har jag vid något tillfälle åkt in när det kändes knasigt.

  • Hej!
    Jag ser att du har kinesiologitejp på magen?
    I vilket syfte har du det? Hur kan man tänka kring tejpning för att stötta upp magen?
    MVH Clara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *