Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Graviditetsdagbok vecka 25

Graviditetsdagbok vecka 25

Graviditetsdagbok vecka 25

Den softaste graviditetsveckan?

Jag byter graviditetsvecka på torsdagar, och i torsdags åkte vi till Grekland, till en liten by på olympiska rivieran. Det innebär en vecka med ingen städning och ingen matlagning, bad i poolen och strandstrosning som motion och exakt inga krav. Blogginläggen här är alla tidsinställda, förutom detta, så jag jobbar ingenting med bloggen heller dessa dagar.

Graviditeten fortgår

Det rullar på som tidigare veckor i det stora hela. Baby Boss rumlar runt. Jag har ont när jag gör för mycket. Sover med skenor på handlederna. Svullnar mycket när jag sitter eller står länge.

Veckans mage

För att få till ett magkort och slippa ta bilden nere i typ hotellreceptionen så fick jag klättra upp på en stol. Därav lite konstigt kort.

Hoppas du har en bra julivecka!

Vi njuter för fullt här och önskar att du har det lika bra som oss där du är! Har ni alla semester nu eller är det någon som kämpar på med jobb?

2 kommentarer till “Graviditetsdagbok vecka 25”

  1. Hej, och grattis till vecka 25! Tänk vad fort alla andras graviditeter går – för mig känns det som att det var igår som jag läste den glada nyheten på instagram.

    Jag har en liten fråga om det här att du sover med skena på handlederna. (Svara inte nu på semestern!) Jag har ju läst att du haft ordentliga problem med karpaltunnelsyndrom förut. För egen del så har jag domningar i andra delen av handen när jag sover (lillfinger-ringfinger), som förvärras under graviditet. Googlade det någon gång förr och minns att det var ungefär samma sak som karpaltunnelproblem fast en annan nerv. Jag har inga problem alls dagtid, och antar att mina domningar kommer av att jag sover på mage och ligger med händerna under huvudkudden. Brukar vakna av det och byter ställning tills händerna ”vaknat”igen.

    Min fråga är om jag riskerar allvarligare problem genom att fortsätta sova på mage, och om jag borde göra något åt det hela, typ ha skenor? Jag gillar inte att sova på rygg, och nu vid graviditet är det värre än annars. Och sover jag på sidan brukar hela armen (som jag har som ett ”större än”-tecken under kudden) ibland domna så pass att jag ibland inte kan röra den alls när jag vaknar. Sover (utöver fingerdomningarna) bra på magen till lååångt fram i graviditeten (bara v. 17 nu) och brukar bara dra upp ena knäet för att ge plats för magen allt eftersom den blir större.

    Hoppas ni har en fin semester, och att det blir många softa graviditetsveckor innan det blir tyngre. Kram!

    1. Hej! Jag gissar att du ändå kommer sluta sova på mage inom kort ändå, eller brukar det funka för dig under graviditeter? Om du tycker att det besvärar dig kan du boka en tid hos lokala rehabs arbetsterapeuter. Om de inte tycker att det verkar vara karpaltunnelsyndrom så kanske du också får träffa fysioterapeut för att undersöka var nerven hamnar i kläm om inte i handlederna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *