Partnern och sex efter förlossningen

Partnern och sex efter förlossningen

Jag har skrivit ett gäng inlägg om sex efter förlossning tidigare, och började i samband med det också fundera lite på det här med partnerns roll i det hela. Det finns ju inte övermycket forskning om sex efter förlossning överlag, och ur partnerns perspektiv finns det naturligtvis ännu mindre.

Men vad vet vi?

  • Trötthet och stress som är förknippat med nytt föräldraskap kan resultera i en minskad sexuell lust hos partnern.
  • Brist på ”fritid” kan också ha en inverkan på lusten till det sämre.
  • Den sexuella lusten kan också öka, kanske på grund av minskad fysisk kontakt totalt sett.

Jaha, det var typ det.

Posttraumatisk stress och depression hos partnern.

Det kan också vara värt att notera att partnern också kan drabbas av både posttraumatisk stress efter en traumatisk förlossning samt drabbas av depression i likhet med en postpartumdepression. Det psykiska måendet kommer naturligtvis spilla över på relation och samliv. Det är viktigt att vara uppmärksam, och lika viktigt att söka hjälp när det finns besvär.

Vad är era erfarenheter av detta?

Partner som har mindre lust? Partner som har lika mycket lust som vanligt? Partners som ställer krav? Ni får gärna vara anonyma om ni vill dela med er av erfarenheter i kommentarsfältet.

Referenser

Swishdonation
Om du upplevt att vår blogg varit dig till stor hjälp får du gärna donera! Använd i så fall QR-koden ovan eller Swisha till nummer 1236340384 med valfri summa.
Om du inte kan är det såklart lugnt, du kan istället visa tacksamhet genom att berätta om oss för dina vänner eller dela vår sida på sociala medier. Tack!

Previous

Next

One Comment

  • Efter första förslossningen där jag fick en sfinkterruptur grad 3 tog det ca 1 år innan vi fick till det. Upplevde dock aldrig att det blev riktigt som innan. Efter andra förlossningen 2,5 år senare var det som att den läkte allt som blev fel första gången. Känner mig som ung på nytt där nere och samlivet kom igång redan efter ett par månader. Lite konstigt men såklart jättebra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *