Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » En vanlig arbetsdag

En vanlig arbetsdag

En vanlig arbetsdag

Nu är det några veckor sedan jag jobbade på grund av sjukskrivningen, så det känns nästan som att jag gör något fel som beskriver en vanlig arbetsdag. Jag försöker inte luras alltså, just nu jobbar jag ju inte på mitt fysiojobb. Men jag har jobbat på samma arbetsplats i nio år och haft samma arbetsuppgifter sedan 2014. Så jag vet hur det brukar se ut!

Nu ser min arbetshörna lite extra sorglig ut eftersom jag plockat hem allt personligt och tömt hyllorna, men det här är ändå arbetsmiljöstandarden vi har. Inspirerande, va? 😉

En vanlig morgon

En vanlig morgon lämnar jag inte barnen, så jag ger mig iväg hemifrån så snart jag är vaken, påklädd och har ätit frukost. När jag inte är gravid springer jag oftast till jobbet, men nu har det successivt gått från löpning till promenader till kollektivtrafikåkning. Om jag är svettig så får jag ju börja med en dusch på jobbet, den senaste tiden har jag ju kunnat byta om till arbetskläderna direkt.

Förmiddagen

En framtida jobbdröm är att få inreda ett MYSIGT behandlingsrum.

Min första patient brukar komma klockan åtta, så jag landar oftast vid skrivbordet halv åtta och kan sitta och jobba undan lite administration. Jag vill kolla igenom dagens patienter, hinna svara på remisser och mejl och hålla ordning på mina andra administrativa uppgifter. Jag delar kontor med fyra andra, men går över till ett behandlingsrum till klockan åtta. Sedan är jag i behandlingsrummet egentligen hela förmiddagen och har patienter bokade direkt efter varandra. Om jag har nybesök blir det mer att skriva, så då har jag en kvart administration emellan. Om det är någon patient som lämnat sent återbud eller om något besök går fortare än planerat hinner jag gå och ta en kaffe.

Lunch

Vi har en halvtimmes lunchrast men jag har också en halvtimme administration. Då brukar jag ringa samtal och skriva förmiddagens journaler.

Eftermiddagen

Eftermiddagen börjar klockan ett och jag har patienter fram till 15.30. På eftermiddagarna har jag valt att bara ha återbesök, för jag är oftast lite tröttare i huvudet då. Jag behöver ju oftast vara riktigt alert med alla patienter, men nybesök kräver ändå mer av både lyssnande, tänkande, reflekterande och undersökande. Det finns återbesök som går på rutin, mera.

Slutspurten

Det sista som händer på dagen är att jag försöker hinna med att skriva klart alla dagens journaler och sedan byta om och gå hem. Om jag hunnit komma tidigare än 8.30 så försöker jag alltid flexa så att jag kommer iväg innan 16, för att hinna till barnen så snabbt som möjligt. Sedan vi båda började jobba heltid (av SGI-skäl) inför kommande föräldraledighet har barnen fått gå lite längre på förskolan än vi egentligen velat. Men snart är den tiden, och det dåliga samvetet, överspelat!

 

 

En jobbselfie med något mindre rund mage än nu…
En jobbselfie med mage

Det var mitt dagjobb…

Sedan tillkommer ju allt annat jobb jag gör. Ni förstår, att driva en så här omfattande blogg (både i inläggsantal/-kvalitet och kontakt med läsare) är för många andra ett heltidsjobb i sig, va? Jag brukar jobba med bloggen varje kväll när barnen kollar på TV, svara på kommentarer alltid när jag åker kollektivtrafik. Sedan tillkommer någon kväll varje vecka när jag sitter ett gäng timmar, och några timmar varje helg. Plus kvartar här och var där jag svarar på mejl och mer omfattande kommentarer. Jag läser studier när barnen är i parken och ibland medan jag äter lunch på jobbet. Det tillkommer ju i perioder också föreläsningar och andra uppdrag jag tar på mig. Jag vet inte exakt hur många timmar per vecka jag jobbar, men det är rätt mycket.

Är det något annat kring mina arbetsdagar ni är intresserade över!

2 kommentarer till “En vanlig arbetsdag”

  1. Om det är ok att fråga: Tjänar du några pengar på bloggen? Din (er) blogg gällande just kvinnohälsebiten är ju fantastisk, så omfattande och välarbetad, och jag kan bara känna att det är sjukt att det görs på fritiden. Känns som att du verkligen skulle kunna göra karriär på detta, du är allmänt känd i föda-barn-kretsarna. Stort tack för ditt engagemang, jag har haft sådant stort stöd i dina ord sedan min son kom förra året.

    1. Åh, nej egentligen inte. Vi tjänar typ 50 kronor om dagen på google-annonserna här. Och i ett väldigt långsiktigt tänk: jag tjänar ju en slant på varje bok som säljs. Så om man tänker bloggen som marknadsföringskanal för det. Men vi har aldrig fått till något lämpligt samarbete/sponsring av inlägg så som ”vanliga” bloggare tjänar pengar. Bloggen har därför extreeeeeemt dålig timpenning, haha. Däremot föreläser jag ju en del, och det är ofta en vettigare timlön…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *