Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Graviditetsdagbok vecka 27

Graviditetsdagbok vecka 27

Graviditetsdagbok vecka 27

Någon slog på kranen

I tisdags hade jag ett riktigt sammanbrott. Det var så varmt, jag hade ont, jag hade sysslat med min specialistansökan hela dagen (och för er fellow fysioterapeuter där ute, ni kanske vet att det inte är en walk in the park). Josephs cykel fick punka på vägen hem från jobbet, barnen grävde stora hål i rabatterna med leksakstraktorer och jag bara surade. Det slutade med en gråtfest när barnen lagt sig. Jag kände hela dagen att det verkligen var ett hormonellt slags dåligt humör, precis som en jobbig PMS. Jag är inte superduperdrabbad av PMS, men jag kan fysiskt känna när det infaller i vanliga fall. Det är som en vind av ledsenhet och självkritik blåser igenom hela kroppen och landar i magen på mig, för att sedan ligga kvar där i något dygn. Så, fast maxat, var det nu också. Det hjälpte att ha ett sammanbrott och gråta rejält. Men sen dess är det som att någon slagit på kranen. Jag har gråtit ca 8 gånger per dag. Har lyssnat en del på Sommar i P1 och brister liksom ut i gråt för fina/sorgliga/rörande saker oavsett om jag är på tunnelbanan eller hemma. Känns inte helt hundra stabilt.

Jobbvecka

Den här veckan är min sista vecka som sjukskriven på 75% innan vi tar 4 veckor semester. Det har av olika anledningar blivit så att jag dock jobbat två dagar den här veckan, i och med att vi var i Grekland förra veckan. Det är bara mina procent på SKL jag jobbar nu, det är ett kontorsjobb. Det är mitt fysioterapeutiska jobb jag inte klarar med bäckenet. Jag längtar efter semestern och de saker vi ska göra!

Veckans mage

Passade på att ta en magbild i lugn och ro i kapprummet på det folktomma kontoret i veckan. Annars brukar jag försöka ta magbilderna på lördagar, men igår tillbringade vi hela dagen på resande fot.

Vad ska jag läsa på semestern?

Det blir inte riktig sommarledighet om jag inte får läsa. Som tur var så läser jag ju väldigt, väldigt fort. Annars hade det varit svårt att hinna med att plöja böcker under semester med barn. Nu har jag visserligen lite mer utrymme att ta pauser, och Joseph kör på med barnen mer än mig också. Men i alla fall. I Grekland läste jag dessa:

Det som inte dödar oss

Den var verkligen sådär. Den blev aldrig så bladvändande och svår att slita sig ifrån som de “riktiga” böckerna i serien. Och Lisbeth blev en väldigt, väldigt platt karaktär?

Återstoden av dagen

Åh, vad jag uppskattade den här boken! Så trevlig, lättläst, mjuk och ändå tankeväckande! Läs den!

Kändiskockens död

Mord och Martinis – kändiskockens död

En helt igenom urdålig bok. En platt story och en huvudkaraktär som är så overklig att det inte ens kan passera som satir.  Hela boken lyser av både av okunskap om sociala medier och förakt för bloggare, även fast en stor del av storyn utspelar sig i bloggvärlden Nä, inte läsvärd.

Drottning Blanka

Drottning Blanka (e-bok)

En lättsam bok om en av Sveriges drottningar som jag inte vetat så mycket mer om tidigare än just “Rida Rida Ranka, hästen heter Blanka” och så den där kända tavlan. Jag har inte en susning om hur historiskt korrekt den här boken är, men den var ändå trevlig att läsa. Och jag fick ändå en fin känsla för Blanka och blev lite småsugen på att sno namnet om BabyBoss skulle visa sig vara en flicka.

Vad ska jag läsa nu?

Gärna sånt som går att ladda ner till läsplatta via biblioteket! Läser man så snabbt som jag känns det inte riktigt skäligt att köpa pappersböcker, och att ladda ner e-versioner av böcker via betaltjänster känns bara dumt när det finns bibliotek.

5 kommentarer till “Graviditetsdagbok vecka 27”

  1. Efter Fatima Bremmers sommarprat blev jag jättenyfiken på Ester Blenda Nordström och beställde hennes bok. Har dock inte hunnit läsa den än. Inte så mycket skönlitteratur kanske och ni verkar prata mycket om jämställdhet men jag gillar boken Vi ska ha barn, som är en bok om jämställt föräldraskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *