Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Efterlyser undervisningspatienter

Efterlyser undervisningspatienter

Efterlyser undervisningspatienter

Läkarna opererade min bäckenbotten förra året är bland de ledande i Sverige på att undersöka och laga förlossningsskador, både akuta och äldre sådana. De håller regelbundet kurser för både barnmorskor och läkare, och en sådan kurs kommer äga rum till hösten igen.

För att lära ut bra undersökning (framförallt via ultraljud) behöver de ha riktiga personer att visa på.

Efterlyses:

Kvinnor som kan tänka sig att ställa upp som undervisningspatienter.

Information

Datumen som är aktuella 11/10 och 20/11. De behöver ett visst antal personer. (Det betyder att du inte är garanterad plats bara för att du anmäler intresse).

Utbildningen går till så att det är ett par undervisande läkare och ett fåtal som tittar på, även dessa är specialistläkare inom gyn/obstetrik. Du kommer få en ultraljudsundersökning i mellangården, ett vaginalt och ett analt. Det hela tar runt 40 minuter. Du behöver kunna ta dig till Karolinska sjukhuset i Huddinge dagtid.

Det är lättast om du kan vara barnfri under besöket.  Du kan inte hålla en eventuell bebis under undersökningen.

Det utgår ingen ersättning, men du får en förstklassig bedömning av din egen bäckenbotten. Du bidrar också med kunskaper så att andra kvinnor kommer få bättre undersökning och behandling. Om det framkommer något på undersökningen som gäller din bäckenbottenhälsa kan du få ett individuellt bokat möte med läkare efteråt.

Efterlysning: Undervisningspatient

Intresserad?

Skriv en kommentar här och var noga med att uppge din riktiga mejladress, så kan jag sedan sätta dig i kontakt med rätt person!

Uppge om det är något av datumen som är aktuellt för dig.

Jag är bara en efterlysande mellanhand och kan naturligtvis inte garantera att alla som ställer upp behövs.

87 kommentarer till “Efterlyser undervisningspatienter”

 1. Jag deltar gärna det senare datumet! För info: kommer föda mitt tredje barn i mitten av september. Har sedan tidigare graviditeter/förlossningar outredda bäckenbottenproblem.

 2. Jag är väldigt intresserad av att delta, både för egen del men även för andras, om detta bidrar till att fler läkare får en bra utbildning och fler kvinnor kan få bättre hjälp framöver. Kan båda datumen och bor i området.

 3. Jag deltar gärna det senare datumet! Jag kommer föda mitt tredje barn nu i mitten av september och har sedan tidigare outredda böckenbottenproblem.

 4. Jag kan ställa upp 10/11 och åka ända från Skåne för detta. Op:ade mig i början på aug i Huddinge så detta kanske är bra som ett uppföljningsexempel?

 5. Diana Knezevic Lignell

  Jag är väldigt intresserad, kan båda datumen.
  Har en grad 2, avslitna muskler. Endast undersökt med vanligt ultraljud, ej opererad än.

 6. Hej,
  Jag deltar gärna! Kan oavsett datum, definitivt prioriterat!!

  Vill passa på att tacka för en toppenblogg!! Fantastiskt att den finns. Den här hjälpt & stöttat många samt belyser en otroligt viktig fråga!

 7. Hej! Jag förstår inte om du menar att de efterlyser kvinnor som ÄR opererade, eller de som har problem eller bara att man är kvinna som har fött barn.

 8. Jag skulle gärna vilja ställa upp och bidra till att fler inom vården får möjlighet att lära sig mer om bäckenbotten! Jag kan båda datumen!

 9. Hej jag vill supergärna vara med. Kan erbjuda levatorskada med lite extra symptom jag inte fick förklarad där de såg levatorskadan. Kan båda dagar.

 10. Jag är väldigt intresserad av undersökningen, jag är inte den skygge eller känsliga patienten, bor i Stockholm och kan bägge datumen.

 11. Jag ställer gärna upp. Kan båda datumen. Misstänker muskelskador men blivit dåligt bemött av landstinget jag bor i (norrbotten) och hoppas få en chans att bli utredd ordentligt via detta 🙂 upplever konstant “träningsvärk” i bäckenbotten samt andra symtom.

 12. Jag ställer jätte gärna upp.
  Har äldre skador ( barnen födda 07,09,11) samt väldigt dålig bäckbottenmuskulatur
  Kan båda datumen och bor i Stockholm // Hannah

 13. Är intresserad och kan bägge datumen. Fick sista barnet -93 är alltså äldre med problem fortfarande. Ärrbildning, flikar som hänger, svår ansträngningsinkontinens, samt känsobortfall.

 14. Hej,
  Jag skulle väldigt görna vilja delta. Kan båda datumen!

  Vaginalförlossning-juli 2018.
  Stygn som släppte och sekundärläkning av grad 2bristning. Känns ej som de gick så bra…..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *