Gambiansk matvecka

Gambiansk matvecka

Image result for gambia flag

Gambia har varit på förslag ett par gånger när vi valt matvecka. Nu fick det bli av! Vi minskar gärna på risrätterna (pga arsenik i ris) så vi kommer inte äta ris till alla rätter även om det kanske vore mest autentiskt. Och vi gillar inte okra och är skeptiska till de flesta rätter med jordnötssmör. Det begränsar oss lite, det förstår vi. Nu ska vi ändå testa en jordnötssmörsgryta, vi får berätta vad vi tyckte sen.

Här är våra utvalda recept inför veckan:

Det är dessa vi väljer att laga från Gambia. Vi hittar inga pastarecept eller pannkaksrecept, och för våra barns skull behöver vi välja några såna mer garanterat barnsäkra rätter i veckorna. Vi kommer dessutom ha en annan tvåbarnsfamilj boende hos oss i helgen och kan inte med att enbart ha krånglig och okänd mat att erbjuda.

Resten får alltså bli:

  • Sojaköttfärssås med spagetti
  • Rester från soppan från den irländska matveckan.
  • Ugnspannkaka och bacon och morötter.

Det låter som en god vecka!

Har du någon erfarenhet av Gambia eller gambiansk mat?

Previous

Next

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *