Graviditetsdagbok vecka 34

Graviditetsdagbok vecka 34

Barnmorskebesök

Jag var hos barnmorskan igen i veckan. Allt var bra, som vanligt. När vi var där låg bebisen med huvudet ner, och Baby Boss höll sig så i flera dagar. Sedan i fredags kväll så bökade hen runt och låg helt på tvären. Och sen med huvudet upp. Men nu på morgonen var huvudet ner igen. Alla värden var i alla fall bra och det knallar ju liksom på. Nu kan jag också börja på riktigt se ljuset i tunneln på den här graviditeten.

Fortfarande inget snittdatum

Jag går och kollar brevlådan som en tok, men det hjälper inte. Vi får aldrig något snittdatum! Barnmorskan trodde dock att allting var i sin ordning och att jag inte är bortglömd. Det är väl bara jag som är ivrig. Ni andra som fått planerade snittdatum, i vilken vecka fick ni beskedet?

Mer ont igen

Förra veckan var jag så upplivad av att ha barnen på förskola och skola och att slippa härja runt med dem hela dagarna. Jag hade knappt ont alls och tänkte att det var för väl att jag nu går på graviditetspenning och inte sjukskrivning. Den senare halvan av den här veckan har dock smärtan kommit tillbaks med full kraft. Jag blev lite övermodig och försökte stretcha och köra lite yoga efter mitt dagliga intervallpass på cykel. Ajaj, det skulle jag inte gjort. Tusan, vad ont jag har. Wollmar utbrast en morgon ”Mamma, du är så OTREVLIG”. Jag fick bara be om ursäkt och förklara att jag har ont, och att jag därför har jättekort tålamod för krångel med påklädning. Att ta på en krånglande fyraåring skor är som att sticka knivar in bäckenet på mig. Och han KAN ju om han bara vill.

Från i fredags kväll när jag hade superduperont och bara låg och kved i soffan.

Annars inte så mycket nytt?

Den här helgen tänkte vi packa BB-väskan och se över att vi har allt till första tiden med bebis. Vi tror att det bara är snuttefiltar som vi inte har, och det är ju inget akut. Och elektrisk pump om vi skulle behöva det, men det borde vi kunna hyra. Anledningen till att ha en elektrisk pump är om jag ska donera bröstmjölk den här gången också. Något annat som ni vill tipsa om som man absolut måste ha?

Veckans mage

Jag känner mig ganska ”normalstor” med magen för graviditetsveckan nu. Men jag känner mig fortfarande tyvärr verkligen bedrövlig utseendemässigt. Jag var på en intervju i veckan som ska bli någon slags webb-teve-grej och jag har haft ångest i flera veckor innan eftersom jag känner mig så ful och helst inte vill ha den här tiden förevigad på det sättet. Men jag ställde upp, det kändes som att det var för en bra sak. Ska försöka uppbringa mod att tipsa er när intervjun finns tillgänglig.

 

Vi har ju haft bedrövlig bildkvalitet tidigare

Men jag fortsätter att göra försök att göra bilderna jämförbara. Graviditetsvecka 34 med BabyBoss, Wilfred och Wollmar. SF-måttet är absolut störst den här gången och jag väger mer. Men första gången var magen ändå större på något sätt? Äh, jag vet inte. Det är svårt att jämföra.

Fem veckor kvar?

Om snittet blir planerat i vecka 39 så borde det maximalt vara 5 veckor kvar nu. Fem veckor att bli större och otympligare. Fem veckor att öva in det där med upphackad nattsömn, eftersom jag behöver gå upp och kissa allt oftare. Fem veckor till med allt mer accelererande morotscraving? Fem veckor att försöka få Wilfred att acceptera att inte kunna sova tätt, tätt tryckt emot mig halva nätterna i framtiden.

Och idag röstar vi!

Idag röstar vi för den framtid vi önskar för våra barn!

Comments (1)

Hej, vi fick datumet för KS v. 34+5. Det var dagen efter jag vid ett läkarbesök fick snittet ”beviljat” i systemet på Danderyd. Hoppas du får beskedet snart!

Leave a comment

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.