Afghansk matvecka
Wollmar valde Afghanistan som veckans matland. Mias ena syster har varit engagerad i Svenska Afghanistankommittén i ett gäng år och genom henne har vi kommit i kontakt med både mat och kultur från Afghanistan. Därför är det med rätt höga tankar som vi går in i veckans matland. Det här kommer bli gott!
Våra utvalda recept
- Kycklingcurry i yoghurtsås, vi serverar med mathavre som en närproducerad variation till ris.
- Lammköfte om vi får tag i bra lammfärs, annars blir det köfte med samma kryddning men på nötfärs. Serveras med pitabröd och grönsaker.
- Blomkålscurry med ris
- Torsk med afghanska kryddor och potatis.
- Potatis- och lökfyllda bröd (får serveras som någon slags pizzavariation för barnen) och en dal.
Övriga recept den här veckan blir:
Recept som vi blev sugna på från senaste Buffé-tidningen
Bakad potatis med tillbehör i olika skålar att kombinera själv – fetaostkräm, bacon, ärtor, rödlök, edamamebönor etc.
Berätta!
Vad ska ni äta i veckan?
Har du ätit någon Afghansk mat och vad tyckte du?