Uppdatering framtidsplanen

Uppdatering framtidsplanen

År 2015 skrev vi ett blogginlägg om våra framtidsplaner under de närmsta tio åren. Det här gamla inlägget. 

Det har ju absolut inte gått tio år, så vi ska inte utvärdera än. Men kanske revidera?

Boende

Vi bodde i en trea på Södermalm och ville gärna bo kvar. Började kolla på fyror i kvarteret och insåg att de rusade iväg utanför vård budget. Hittade vår nybyggda fyra i Årsta, köpte och flyttade in. Och vi trivs SÅ BRA! Vi saknar inte att bo i innerstan egentligen någonting. Men vi saknar gamla förskolan! Nu ska ju Wollmar ändå börja skolan i höst, så det hade ju ändå inte blivit samma sak. Nä, vi är nöjda med att ha flyttat!

Däremot så ingår det fortfarande i tioårsplanen framöver att flytta en gång till. Där vi bor nu kan inte tre barn få eget rum, såvida vi föräldrar inte flyttar ut i vardagsrummet. Och vi antar att när Wollmar börjar närma sig tonåren är det dags att förse honom med eget rum. Så: att flytta får stå kvar på framtidsplanen. Även om vi inte känner något behov eller någon egentlig lust till det just nu.

Jobb

Jag får, inshallah, min specialistkompetens som fysioterapeut i höst. Det gör egentligen inget konkret för mig. Jag förväntar mig inte någon löneförhöjning. Och gott rykte och högt patientflöde har jag redan. Tror egentligen ingen behöver något ytterligare bevis på min kompetens. Men jag är sjukt nöjd med att snart vara klar. Att ha jobbat mot den här titeln har ändå sporrat mig. Det nämsta året kommer bli barnfokuserat för både min och Josephs del. Sen har vi lite olika planer och drömmar, men vi får ta en sak i taget.

Jag vill gärna skriva en till bok och jag vill fortsätta jobba mycket med att föreläsa.

Tre barn!

Den här delen av framtidsplanen är fortfarande en del av framtiden, men nu en väldigt konkret och snar sådan. Vi blir trebarnsföräldrar redan i höst! Vi kommer vara väldigt, väldigt nöjda med tre barn. Faktum är att jag inte skulle palla en sekund till av en ytterligare graviditet. Om det av någon gräslig anledning inte skulle bli något barn utav den här graviditeten så kommer vi inte försöka igen. Det har väl kanske inte undgått någon, men att vara gravid roar mig inte.

Ett husdjur?

Vi är sugna på att skaffa ett husdjur. Wilfred satt och grät en kväll över att vi inte hade en katt och när vi sa att vi är allergiska mot just katter grätskrek han ”Men ni måste SLUTA vara allergiska!”. Vi är generellt mer sugna på hund än katt. Det är ingen närliggande framtidsplan. Att få en bebis kan nog vara ett åtagande nog till en början. Men om jobbsituationen skulle se sådan ut att det går att lösa praktiskt med hund i vardagen så kanske det är en del av vår plan framåt.

Fortsätta bygga på barnens relation till fäderneslandet

Joseph är halvsrilankes och delvis uppvuxen på Sri Lanka. Vi får ju ta och lösa detta med skolplikt och lov och sånt, men vi vill gärna fortsätta att ta våra barn till Sri Lanka med jämna mellanrum. Delvis för förståelse för kultur, religion och historia, men också för hur olika livet kan vara för människor. Ingen annan stans kommer våra barn komma så nära både riktig fattigdom och rikedom som där. Vi vill egentligen åka vart annat år, vilket borde vara i vinter. Men vi kommer inte dra tvärs över jorden med en spädis. Det hade alldeles säkert fungerat fint, det är vaccinationerna vi vill vänta in.

Vi är inte så konkreta

Nu bjuder vi väl egentligen inte på några saftiga och konkreta framtidsmål. Men det är nog lite så vi gör och är. Har mål som vi jobbar hårt mot, men de är ofta ändå ganska närliggande.

Har du något framtidsmål?

Previous

Next

2 Comments

 • Mina framtidsmål är:
  Bli färdig med huset (köpte tomt 2011…). Bli färdig med tomten…
  Förhoppningsvis få ett till barn.
  Doktorera klart.
  Skriva en historisk roman.
  Springa en mil.
  Att även i fortsatt karriär alltid sätta barnen främst (dvs vara hemma mycket).
  Aldrig skilja mig.
  Sluta vara så hypokondrisk och oroa mig för saker i onödan…

  Från konkreta mål till mera riktsnören. 🙂

 • Jag tycker att du ska ”förvänta” dig löneökning!
  Det vore att nedvärdera din specialistkompetens att tänka att ditt utförda arbete efter en specialisering är lika mkt värt som innan du kunde använda dig av den kompetensen.
  Jag hejjar på dig för en löneförhandling!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *