Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Malaysisk matvecka

Malaysisk matvecka

Malaysisk matvecka

Bildresultat för malaysia flag

Den här veckan blir det mat från Malaysia! Vi har inga egentliga erfarenheter av det landet, mer än att Mia en gång hade en kollega som kom därifrån. Har du varit där? Berätta gärna om din bästa matupplevelse! Eller sämsta, hahah.

Här är våra utvalda recept:

Det verkar vara mycket kryddsättningar likt de lankesiska vi är vana vid, men med mer citrongräs och nudlar. Det kommer nog bli gott, det här! Vi väljer i vanlig ordning att inte äta så mycket ris som skulle vara autentiskt, utan försöker variera med andra alternativ.

Utöver detta kör vi vanlig fredags-svenne-taccos och en morotssoppa.

1 kommentar till “Malaysisk matvecka”

  1. Kul! Men jag känner inte igen någon rätt alls utöver pirogerna… Min pappa är från Malaysia (kines, det är i huvudsak tre etniska grupper i Malaysia, varav kineserna utgör knappt 30%). Till nästa Malaysia-vecka kan jag tipsa om satay med jordnötssås, bak-kuh-teh (en sorts soppa) som brukar serveras med ris, Hainanese Chicken-rice och förstås stekta tunna risnudlar som är valug streetfood. Min faster gjorde även en fantastiskt god fiskrätt, ångade hel fisk med ingefära och torkad shitakesvamp som efter blötläggning skivats tunt, och purjolök bland annat. Vet dock inte vad den rätten heter… Smaklig matvecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *