Österrikisk matvecka

En land-slumpgenerator hjälper oss ibland när det av någon anledning inte blir att barnen väljer matland. Den här veckan blir det Österrikisk mat. Det ska bli intressant! Vi har haft Schweizisk matvecka en gång, och den veckan innehöll faktiskt den enda maträtt vi faktiskt slängt hel och hållen. Nu är det dags att ge Österrike en chans! Vi vill varken göra schnitzel eller knödel, både är egentligen goda men inget vi är sugna på nu. Vi valde också bort kanske fem olika recept på hjort(inälvor).

Österrikes flagga

Här är våra utvalda recept:

Goulash

Potatis, ägg och tryffel egentligen är det här receptet en förrätt, men vi tänker att vi gör en stor sats stekt potatis och låter barnen äta med lingon också.

Paj

Vitlökssoppa Vi gillar visserligen vitlök, men kanske ändå att vi inte kommer ta 10 vitlöksklyftor ändå…?

Pannkaka Vi testar att äta med aprikosmarmelad. Låter lite knasigt, men kanske är gott?

Kycklingsallad som vi får förstärka med fulkornspasta för att få barnen att äta sig mätta.

Utfyllnadsrecept:

Vi hittar inte sju recept vi är sugna på (att äta eller laga) och får fylla ut med två andra recept för att få en hel vecka. Det får bli köttfärsslimpa med brunsås och potatis en dag.

Ska vi våga oss på att köpa surkål?

Veckans sallad blir en på linser och ruccola

Previous

Next

8 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *