Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Österrikisk matvecka

Österrikisk matvecka

En land-slumpgenerator hjälper oss ibland när det av någon anledning inte blir att barnen väljer matland. Den här veckan blir det Österrikisk mat. Det ska bli intressant! Vi har haft Schweizisk matvecka en gång, och den veckan innehöll faktiskt den enda maträtt vi faktiskt slängt hel och hållen. Nu är det dags att ge Österrike en chans! Vi vill varken göra schnitzel eller knödel, både är egentligen goda men inget vi är sugna på nu. Vi valde också bort kanske fem olika recept på hjort(inälvor).

Österrikes flagga

Här är våra utvalda recept:

Goulash

Potatis, ägg och tryffel egentligen är det här receptet en förrätt, men vi tänker att vi gör en stor sats stekt potatis och låter barnen äta med lingon också.

Paj

Vitlökssoppa Vi gillar visserligen vitlök, men kanske ändå att vi inte kommer ta 10 vitlöksklyftor ändå…?

Pannkaka Vi testar att äta med aprikosmarmelad. Låter lite knasigt, men kanske är gott?

Kycklingsallad som vi får förstärka med fulkornspasta för att få barnen att äta sig mätta.

Utfyllnadsrecept:

Vi hittar inte sju recept vi är sugna på (att äta eller laga) och får fylla ut med två andra recept för att få en hel vecka. Det får bli köttfärsslimpa med brunsås och potatis en dag.

Ska vi våga oss på att köpa surkål?

Veckans sallad blir en på linser och ruccola

8 kommentarer till “Österrikisk matvecka”

 1. Gott!!!!! En annan grej jag har blivit serverad till pannkakor i Österrike är smält smör+krossade vallmofrön+florsocker. Helt galet gott

 2. En annan pannkaksvariant från Österrike är Kaiserschmarrn. En lite tjockare typ av pannkaka som de skär i små kuber. Vi åt den ofta med sauerkirch-sylt (en typ av körsbärssylt). VÄLDIGT gott. De har även en palatshinke-soppa! Soppa med strimlad pannkaka i. Lite konstigt!

  Ang. vitlökssoppa så gjorde jag och en kompis en variant för evigheter sedan. Minns att vi tyckte att det var mycket vitlök, men om man bakar dem i ugnen så blir det jättemilt och gott.

  /Jobbade i Österrikisk hotellrestaurang en säsong!

  1. Spännande! Det får vi testa någon gång. Men konstig att lägga tid på att göra fina pannkakor för att sedan skära ner dem innan servering.
   Bra tips med att baka vitlöken. Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *