Wilfred valde matland den här gången och det blev Montenegro. Det var svårare att hitta recept än vi trodde. Och en del recept var med sådana kött- eller fiskingredienser som vi helst väljer bort av olika anledningar. Några rätter var också med egengjord pasta som blir små handgjorda skruvar och det har vi gjort redan i något annat sydeuropeiskt land. Och det tog en massa tid och blev inte överlägset gott vanlig pasta. Helt enkelt ovärt som vardagsmat. Det fanns också några mat-gröt-varianter som vi vet av erfarenhet att inte heller brukar gå hem.
De recept vi valde var:
Čobanska Krem Supa Od Vrganja (Cream of Mushroom Soup)
Imam Bajeldi (vegetarisk aubergine-rätt) (Verkar vara både en rätt som finns både i Turkiet och Montenegro. Vi serverar med färdigköpt börek.
Då får vi fylla ut med annat:
- Ost- och skinkpaj
- Kikärtsfyllda enchiladas
- Hälsotallrik med kyckling och bönor
- Laxlasagne
- Amerikanska pannkakor
Om vi får gäster någon dag kommer vi också bjuda på detta till fika/dessert.