Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Matvecka från Montenegro

Matvecka från Montenegro

  • av

Wilfred valde matland den här gången och det blev Montenegro. Det var svårare att hitta recept än vi trodde. Och en del recept var med sådana kött- eller fiskingredienser som vi helst väljer bort av olika anledningar. Några rätter var också med egengjord pasta som blir små handgjorda skruvar och det har vi gjort redan i något annat sydeuropeiskt land. Och det tog en massa tid och blev inte överlägset gott vanlig pasta. Helt enkelt ovärt som vardagsmat. Det fanns också några mat-gröt-varianter som vi vet av erfarenhet att inte heller brukar gå hem.

De recept vi valde var:

Čobanska Krem Supa Od Vrganja (Cream of Mushroom Soup)

Imam Bajeldi (vegetarisk aubergine-rätt) (Verkar vara både en rätt som finns både i Turkiet och Montenegro. Vi serverar med färdigköpt börek.

Då får vi fylla ut med annat:

Om vi får gäster någon dag kommer vi också bjuda på detta till fika/dessert.

Vad ska du/ni äta i veckan som kommer?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *