Den här gången tar oss matveckan till Färöarna. Vi hade ingen aning vad vi kunde förvänta oss av färöarna, men lite research visar att mattraditionerna där inte skiljer sig såvärst från svenska. Stämmer det? Det hade varit coolt att testa vaflur med björksirap enligt receptet, men det antar jag att är svårt att få tag på? Vi hittar inte jättemånga recept därifrån, så vi får fylla ut veckan med annat.
Utvalda recept blev:
- Sunfrid Jacobsen’s Fish Casserole
- Köttbullar med potatismos
- Vaflur (våfflor)
- Rúgbrauð
- Fisksoppa
Vi får som vanligt fylla ut med andra maträtter
- På grund av lite sportlovsplaner blir det korv med bröd en dag.
- Vegetarisk pasta
- Kikärtsbiffar
Det känns lite lyxigt att ha en matvecka som typ inte kräver någon anpassning eller några “konstigheter” i form av nya ingredienser eller tillagningsätt. Men kul ändå att fortsätta beta av världens länder, ett efter ett.