Redan i förväg dömde vi det här matlandet som jättesvårt. En snabb googling innan vi verkligen satte igång med receptletandet gav oss massor med recept på kladdiga puddingliknande rätter och massor med bläckfisk. Inget av det funkar riktigt bra för oss. Eller ja, JAG gillar bläckfisk. Mia och barnen gör det inte.
Vi hittar också bara en rätt som vi är supersäkra på att är från rätt land, nämligen nationalrätten: Pepperpot stew. Vi hittar inga “duvärtor” så vi kör med kikärtor istället. Vi är heller inga fan av “corned beef” och kör istället med något annat salt kött, typ kassler. Och inte hittar vi någon “Jams” heller, kör på sötpotatis. Ni hör ju, det här blir inte alls autentiskt… =)
Utöver detta blir det med allmänt “karibiska” rätter:
- Fiskgryta med mathavre
- Ananas-jerk-kyckling med potatisklyftor och kall sås. Jerk-kryddning här med 5-spice här.
- Kikärtscurry med ris.
- Bananpannkakor
Och två “vanliga maträtter för att fylla ut:
- Pannbiff med potatis och brunsås.
- Spenatsoppa med ägg
Det är såna här matveckor som gör att vi kör litegrann fast också, nästa gång vi får upp något Karibiskt land kommer vi ju känna att det redan är lite gjort. Jaja.