Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Matvecka från Guinea

Matvecka från Guinea

Bildresultat för guinea flag

Alltså. Så här är det: Vi vet att det inte går att generalisera, men vår erfarenhet av mat från Afrika är hittills inte så positiv. Vi är inte superförtjusta i couscous eller mat lik den från Marocko, vi är inte alls förtjusta i bröden från Etiopien och vi gillar verkligen inte såna där grötliknande maträtter som finns i stora delar av Afrika söder om Sahara. Det är ofta ganska mild mat och vi gillar kryddor. Det har säkert också att göra med att råvarorna där smakar mer. Det är alltså alltid med ett litet motstånd som vi väljer matland från Afrika, till skillnad från Asien där vi väljer med förtjusning. Den här veckan landar vår matresa i Guinea, och vi väljer med en gång bort rätter med matbananer och matgröt.

Veckans utvalda recept:

Resten av veckan blir:

  • Tomatsoppa med pasta
  • Inkokt lax med pressgurka och potatis
  • Pastasallad med kyckling
  • Mackmiddag dagen då barnen ska till simskola.
  • Utemiddag bara jag och Mia och Waldo när storebröderna är borta hos mormor.

Vad ska ni äta i veckan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *