Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Livet med tre barn – Waldo 8 månader

Livet med tre barn – Waldo 8 månader

Waldo

Nu kryper Waldo i full fart och utforskar allt som han kommer åt. Han är också en hejare på att titta oskyldigt upp när vi säger vart han inte ska vara eller vad han inte får riva i. Detta är några att Waldos favorit saker/destinationer:

 1. Dra i sladdar
 2. Slita i lamellgardinerna
 3. Kryp upp i diskmaskinen
 4. Riva ner toalettborsten
Vadå?

Han reser sig upp mot i princip vilken yta som helst och rör sig obehindrat mellan möbler. Om vi går in på kommunikation så märks det att han tittar förtjust på medan vi pratar och kör med olika stödtecken, men han gör ingen större ansats till att efterapa. Det verkar som att “nana” kan vara vatten, men det kan lika gärna vara ett missnöjesrop som passar in i situationen.

Wollmar och Wilfred

Storpojkarna växer och utvecklas mycket nu med. Wilfred har fyllt 5 och kan helt plötsligt en massa saker som en inte trodde tidigare. Helt plötsligt så kan han cykla och har kommit över sin rädsla av att doppa huvudet i vatten (tack simskolan!). Wollmar tar mer och mer ansvar och dukar bordet spontant till frukost och rycker in och hjälper med Waldo på olika sätt. Tänk va underbart det ändå är med tre sådana fina barn!

Vi har även haft farmor och siya (farfar) på besök vilket var mycket uppskattat av alla.

Sömn

Månaden började med en veckas dålig sömn på grund av Waldos två första små tänder. Tandbrottet löstes av av en förkylningsrunda som hela familjen fick ta del av med en grand finale av att Mia fick bihålsinflammation. Annars har Waldos nätter kommit sig i ordning efter förkylningen och de senaste nätterna har varit riktigt skapliga. Tyvärr sover Waldo fortfarande riktigt dåligt på dagarna. Eller, vissa dagar kan han bjuda på samlat 2 timmar utspritt på 3 tillfällen och andra gånger kan det summeras med 30 minuter snooze.

Mat

Nu äter Waldo mer eller mindre det som vi äter. Ibland kör vi det i mixern och ibland får han pilla i sig det själv, beroende på vad det är för mat. Sedan finns det sånt som är mer passande som Waldo mat och då brukar vi offra en matlåda och gör i ordning så att det finns mat lätt att värma och ge honom när han behöver. I övrigt är det gröt och frukt som gäller.

Föräldrarna

Förutom varsin sjukvecka på grund av förkylningen så mår vi bra. Jag går in i min sista vecka innan semester och sedan föräldraledighet. Alltså 1 vecka kvar på jobbet och sedan hemma med gullgrisarna i 14 månader! Jag ser verkligen fram emot det. Mia har precis fått klart sitt landstingsavtal och laddar inför arbetet som privat fysioterapeut. Hon har dessutom fått gott om föreläsningsbokningar och till hösten kan vi alla se fram emot inte mindre än två böcker som ska släppas. Helt enkelt fullt ös och laddar inför en sommar med familjen!

Ni andra med bebisar, hur har ni det?

3 kommentarer till “Livet med tre barn – Waldo 8 månader”

  1. Hej Sara. Som grund i de här 14 månaderna så tar jag ut semester nu i sommar och nästa sommar (så räkna bort 2 månader). Sedan har Mia tagit ut ganska få dagar under våren (i och med att hon jobbat). I och med att Wilfred kommer att vara hemma 1 dag i veckan så tar jag ut för honom istället för Waldo. Nästa sommar, innan Wollmar fyller 8 kommer vi att ta ut hans sista dagar. Så i vår kalkyl (och vi/jag gillar kalkyler så går det hela ihop fin fint.
   Blir nyfiken hur du gör? Berätta gärna.
   Joseph

   1. Vad bra att kunna ”fylla på” med de äldre barnens dagar! Smart tänkt Vi har tyvärr använt större delen av storebrors dagar annars hade jag snott det tricket rakt av! Lillasyster föddes några veckor innan Waldo, jag kommer vara hemma tills hennes beräknade bf 1/10, då är hon strax över 1 år, sedan tar pappa över och är hemma i ett halvår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *