Hoppa till innehåll
Hem » Flödet » Undervisningspatienter efterlyses

Undervisningspatienter efterlyses

Läkarna på Bäckenbottencentrum på Karolinska i Huddinge är bland de bästa i Sverige på att undersöka och laga förlossningsskador, både akuta och äldre sådana. De håller regelbundet kurser för både barnmorskor och läkare, och en sådan kurs kommer äga rum till hösten igen.

För att lära ut bra undersökning (framförallt via ultraljud) behöver de ha riktiga personer att visa på.

Efterlyses:

Kvinnor som kan tänka sig att ställa upp som undervisningspatienter. De behöver ett visst antal personer. (Det betyder att du inte är garanterad plats bara för att du anmäler intresse).

Det utgår ingen ersättning, men du får en förstklassig bedömning av din egen bäckenbotten. Du bidrar också med kunskaper så att andra kvinnor kommer få bättre undersökning och behandling. Om det framkommer något på undersökningen som gäller din bäckenbottenhälsa kan du få ett individuellt bokat möte med läkare efteråt.

När är det?

De behöver undervisningspatienterna 17/10. Du behöver kunna ta dig till Karolinska sjukhuset i Huddinge dagtid.

Hur går det till?

Utbildningen går till så att det är ett par undervisande läkare och några som tittar på (det kan bli totalt 5-7 personer i rummet), även dessa är specialistläkare inom gyn/obstetrik. Du kommer få en gynundersökning samt en ultraljudsundersökning i mellangården, ett vaginalt och ett analt.

Jag är föräldraledig, kan jag ha med en bebis?

Det är lättast om du kan vara barnfri under besöket.  Du kan inte hålla en eventuell bebis under undersökningen.

Efterlysning: Undervisningspatient

Intresserad?

Skriv en kommentar här och var noga med att uppge din riktiga mejladress, så kan jag sedan sätta dig i kontakt med rätt person!

Jag är bara en efterlysande mellanhand och kan naturligtvis inte garantera att alla som ställer upp behövs.

46 kommentarer till “Undervisningspatienter efterlyses”

  1. Hej jag är intresserad att delta som undervisningspatient. Jag jobbar som barnmorska och har fött min son för ca 10 år sedan. Under förlossningen klippte den en episiotomi till mig och sydde inte ordentligt ihop musklerna så att jag har fått en rectocele. Är själv också intresserad av bäckenbotten och kunskap inom det då jag i nuläget jobbar på barnmorskemottagning.

  2. Jag är intresserad och är gärna med. Fött mitt första barn sep 2017 och mitt andra barn nu i juni 2019. Jobbat aktivt med tätapp från första graviditeten till nu och fortsätter, men känner ändå en del i bäckenbotten efter förlossningarna.

  3. jag vill gärna vara med. barn 2012 och 2013 samt aug 2019. vid senaste förlossning upptäcktes att musklerna i mellangården var av från tidigare förlossning

  4. Jag ställer gärna upp, men antar att jag är för sen på bollen. Födde i mars i år, fick grad 2 som jag fått konstaterad som ”defektläkt”. Jag har dock inte blivit undersökt med ultraljud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *